Een nieuw jaar betekent ook een nieuw hardloopjaar. En als het even kan begin ik het hardloopjaar met de Nijmeegse Nieuwjaarsloop. Lekker kleinschalig, altijd gezellig, altijd bekenden aanwezig en met een of twee lekkere oliebol(len) na afloop. Ik heb in het verleden zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer gelopen maar als het even kan kies ik voor de 10 kilometer. De Nieuwjaarsloop vindt plaats in Heumensoord en bestaat uit één rondje van 5 kilometer dat wij dus 2 keer liepen. Wij zijn Erik en Myrte van LOL en nog twee vrienden van Myrte.

De weersvoorspelling in de dagen voor de loop waren niet zo goed maar uiteindelijk was het heerlijk weer om te lopen, een graad of negen en af en toe een zonnetje. Wel wind, maar niet te veel! Voor hardloper Leon staan de eerste maanden in het teken van de halve marathon van de Stevensloop in het derde weekend van Maart. De training daarvoor ben ik meteen in januari begonnen. Deze Nieuwjaarsloop is een mooi moment om te meten waar ik sta na een paar weken van wel trainen, maar minder intensief. En, niet onverwacht, ging het weer lekker. Ik kon een fijn tempo lopen en met een tijd van 56:42 was ik weliswaar 7 seconden langzamer dan in 2020 (vanwege Covid ging de Nieuwjaarsloop in 2021 en 2022 niet door) maar toch heel tevreden. Te meer daar mijn tempo, gemiddeld 5:40, het tempo is was ik ook tijdens de halve marathon nodig heb om net onder de 2 uur uit te komen. Nu er hard aan werken om dit tempo 21,1 kilometer lang vol te houden!

Maar eerst wintersport. Terwijl ik dit schrijf zitten we in een hotel in de buurt van Bruchsal. We knippen de heenreis, net zoals we wel vaker doen, in twee stukken. Lekker relaxt! Morgen rijden we dan naar Niederthai in een zijdal van het Ötztal. Ligt hoog genoeg (1500 meter) dus zal het ook wel mogelijk zijn om te wintersporten. We gaan dit jaar trouwens voor een mix van skiën (daarvoor moeten we dan wel 20 minuten in bus of auto), langlaufen en winterwandelen/sneeuwwandelen. Zin in!

Categorieën: Hardlopen

1 reactie

RiAnt · 2023/01/13 op 20:03

Goede reis verder en een heel mooie vakantie !

Gesloten voor reacties.