Het is alweer 3 weken geleden dat ik het Molenhoeks Makkie liep. Dichtbij maar het kan nog dichterbij. Vandaag het tijd voor de Bosloop. Lekker kleinschalig, gezellig en de thuiswedstrijd voor LOL Malden. Ik deed drie keer eerder mee aan de Bosloop. In mijn eerste hardloopjaar 2012 liep ik de 5 kilometer en in 2017 en 2019 de 10 kilometer. Die laatste twee keer ook als voorbereiding op de Zevenheuvelenloop die altijd twee weken later is. Zeg maar een generale repetitie. Ik liep in 2017 mijn PR op de 10 kilometer in onze eigen bossen, 53:12. In 2019 had ik er 14 seconden langer voor nodig, mijn op één na snelste 10 kilometer.

Ik was benieuwd wat het vandaag zou worden. Startnummer 358. Ik loop lekker de laatste tijd maar ben echt wel minder getraind dan voorgaande jaren. Komt door drukte en wat fysieke ongemakken de afgelopen maanden (vooral mijn knieproblemen in de zomer). Ik deed er vandaag langer over dan in 2017 en 2019, maar met 54:07 ben ik bepaald niet ontevreden. Vooral ook omdat het heel gemakkelijk ging en ik niet echt kapot was na afloop. Hopelijk trek ik de lijn door naar de 7HL.

De weersverwachtingen voor vandaag waren niet zo goed maar gisteren leek het er al op dat het tijdens de Bosloop nog droog zou zijn. En dat klopte! Heerlijk weer met zelfs nog een zonnetje en ideale temperaturen om te lopen (rond de 10 a 12 graden). Wel wat veel wind maar die heb je dan ook soms in de rug. Het leukste van de Bosloop is dat er veel renmaatjes van LOL aan meedoen. LOL had ook een stand op het startveld waar Christel een paar uurtje “crew” was. Kon ze mij gelijk ook aanmoedigen en foto’s maken. Overigens stond bij de dames zelfs een LOL-ist op het podium, op de tweede plek. En ook de nummer vier bij de dames was een LOL-ist. Erg goed gedaan! Zelf kom ik uiteraard nooit en te nimmer in de buurt van een podium. Ik heb nog ongeveer 1/3 van de deelnemers achter me gelaten.

Nu deze week nog even lekker stevig trainer en volgende week gas terugnemen. En op 20 november mag ik dan los op de zeven heuvels. Hopelijk werkt het weer ook dan weer mee.

Categorieën: Hardlopen