Ook bij het ontbijt hebben we weer gezellig met andere gasten zitten kletsen. Echt haast hadden we niet want we hadden vandaag maar iets van 50 kilometer op het programma staan. Het contrast kan bijna niet groter zijn, van het kleine en rustige Pernegg naar de grote, drukke en mondaine stad Graz. Het lijken twee verschillende werelden!

Meteen naar Pernegg fietsten we over mooie stukken Murradweg, over vrijliggende fietspaden en lokale kleine wegen. Soms slingerde het fietspad zich langs de rotsen op. Mooi! Het eerste drukkere plaatsje was het mooi Frohleiten waar we, na een Latte Macchiato op een terrasje, rustig door gefietst zijn om de mooie gevels te kunnen bekijken. Na Frohleiten moesten we kiezen. Gaan we voor de snellere, want gemakkelijker doorfietsen, route over de linkeroever of de mooiere en meer afwisselende en iets zwaardere route over de rechteroever? Die laatste dus. Past toch beter bij het motto van dit blog.

Al snel na Frohleiten kregen we zicht op Burg Rabenstein, spectaculair op een rotspunt gelegen. Om de paar honderd meter stopten we om weer een nieuwe foto te maken. Twee daarvan hebben de selectie van vandaag gehaald. Na Burg Rabenstein kwamen we langs een golfterrein en aangezien het lunchtijd was besloten we daar te lunchen. Op een of andere manier is eten bij een wat sjieker restaurant van een golfterrein, terwijl wij onze sjofele, en niet meer zo schone, fietskleding aan hebben, een terugkerend dingetje tijdens onze fietsvakanties. Nu alweer voor de derde of vierde keer. Maar we genoten beiden van een heerlijke salade. Prima eten voor een zachte prijs. 

Na de lunch was het aangenaam verder fietsen naar Graz. Door leuke stadjes en dorpjes met maar af en toe een stukje langs een drukkere weg. Het was nog best regelmatig even stevig klimmen maar in het totaal hebben we maar 180 hoogtemeters (bijna 300 volgens Strava, maar wie heeft er nu gelijk, Strava of mijn Apple Watch?) overbrugd vandaag. Na de laatste klim kwamen we bij een conditorei. Tijd voor Jausen. Dit bleek overigens al de rand van Graz te zijn. Nog een paar kilometer over een gravelpad langs de Mur en we arriveerden bij ons hotel. Op dat gravelpad hadden we helemaal niet het idee in de grote stad te zijn, maar toch is Graz de tweede stad van Oostenrijk met 300.000 inwoners. 

Vanavond hebben we heerlijk gegeten in een visrestaurant. Even een time-out van Schnitzels en ander zwaar Oostenrijks voedsel. 

We fietsten en 52 kilometer met 180 (300) hoogtemeters. 

Download file: Pernegg_Graz.gpx

1 reactie

RiAnt · 2022/06/25 op 22:38

Alweer mooie plaatjes. Doei……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.