Ondanks dat de eigenaars van het hotel van afgelopen nacht vakantie hadden, stond er een uitgebreid ontbijt klaar. Netjes verzorgd. Er stond zelfs een glaasje overheerlijke yoghurt klaar. Het was qua kamer en sanitair overigens het mooiste hotel tot nu toe deze vakantie. 

De eerste 22 kilometer fietsten we nog over de Rastlandradweg naar St. Michael. Een aangenaam stuk. We kwamen langs een korenveld met veel verschillende bloemen in de rand, zoals klaprozen en korenbloemen. Fraai! We probeerden nog even met de verrekijker roofvogels te spotten maar zodra we die paraat hadden waren ze gevlogen. 

In St. Michael begonnen we de Murradweg te volgen, na de Donauradweg Oostenrijks populairste fietsroute. Via mooie stadjes en aardige dorpjes fietsen we relatief licht (slechts weinig klimmen) naar Pernegg waar we een alleraardigste Gasthof hadden gevonden. Onderweg bezochten we Leoben, waar we voortreffelijk lunchten, en Bruck an der Mur. Beide stadjes hebben een mooi centraal plein. In Bruck dronken we een Latte Macchiato waarbij we uitkeken op het Beach festival. De hele week zijn er allerlei strandsporten, zoals Beach Volleybal, Beach Voetbal en, vandaag, Jeu de Boules dat hier Bocce heet. 

Na dit laatste stadje fietsten we over een rustig fietspad door het groen, ver van de autosnelweg, naar Pernegg. Alweer een mooi stuk route. 

Bij het inchecken in de Gasthof zagen we de vitrine met bijzonder aanlokkelijk gebak. Ondanks dat het al na 17:00 was namen we elk een heerlijk stuk. Ik een bananen-choco gebak(je) en Christel haar favoriete taart aller tijden, Esterhazy. Die laatste is zo zwaar dat ze de helft bewaarde om als toetje na het avondeten te nemen. Het Gasthof heeft een cafeetje waar ze alleen wat simpele gerechten serveren. Helemaal geen probleem en deze keer geen schnitzel maar een soort toast voor Christel en goulash voor mij. Onder de parasol, die ons met wat opschuiven gelukkig droog hield ondanks lange tijd hevige regen. we hebben daarna nog 1,5 uur of zo in het café gezeten en heel gezellig gekletst met de zoon van de eigenaresse, een outdoor fanaat die onze fietsplannen interessant vond en zelf een ambitieuze wandelaar (5 weken Kirgizië) en klimmer bleek. Ook met een andere gast, een vrouw, een paar jaar ouder dan wij, met een grappig hondje, was het gezellig kletsen.

Morgen gaan we door naar Graz. Dat is nog zo’n 50 kilometer fietsen. Daar blijven we twee nachten om zondag Graz uitgebreid te kunnen bekijken. 

We fietsen vandaag 63 kilometer met slechts 225 hoogtemeters. 

Download file: Mautern_Pernegg.gpx

1 reactie

RiAnt · 2022/06/25 op 00:24

Wat weer mooie plaatjes om van te watertanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.