Zoals we gisteren schreven schuift onze planning, in zoverre we die hebben, een dag op. We werden vanochtend verrast door onweer en veel en lange regen. We hebben een wat droger moment afgewacht om snel in minder dan 5 minuten naar het volgende hotel te racen. Dat was hotel Eisentor, een mooi hotel in een heel oud gebouw. De oudste delen stammen zelfs uit 1250. Gelukkig konden we zo vroeg al op onze, betrekkelijk koele, kamer terecht. 

Na wat luieren, een handwasje en een lunch in het hotel, was het weer droog en (vochtig) warm. We hebben vanmiddag de Burgruïne Losenstein bezocht, gebruik makend van een gratis audiotour op de iPhone. Leuk en interessant. De spectaculaire ligging op een rotspunt maakt indruk. 

Na een drankje op een terrasje hebben we het eind van de middag op de fraaie Liegewiese van het hotel doorgebracht. Zeer aangenaam. 

Om meerdere redenen was het een goede keus om vandaag het fietsen over te slaan. Morgen gaan we door naar Hieflau bij het Gesaüser National Park. Christel neemt een stukje de trein en een stukje een vlakkere route om een lange klim over te slaan. We treffen elkaar dan rond 13:00 in Altenmarkt en rijden samen verder naar ons volgende adres.