Weer een fijne fietsdag. Een route in de Schwarzwald app diende ter inspiratie. Dat was echter niet helemaal een rondje en kwam voor onze smaak iets te veel door stedelijk gebied (om hoogtemeters te vermijden), dus hebben we zelf een route samengesteld. We reden met de auto naar Steinen, parkeerden bij het station aldaar, om vanaf daar een stukje de Wiesentalradweg te volgen tot in Schopfheim. Vanaf daar tot in Rheinfelden, aan de Rhein en tegenover Zwitserland, volgden we deze route, waarna we overstapten op de Oberrhein-Römer-Radweg. De laatste paar kilometer gingen dan weer over de Wiesentalradweg. In het totaal fietsten we 62 kilometer met bijna 600 hoogtemeters. Een stuk pittiger dan de route die als inspiratie diende! Het resultaat was weer eens een heerlijke afwisselende route met best wel wat stijgen en dalen, een enkele keer onverhard, maar ook met veel mooie panorama’s. stadjes etc. Veel kilometers gingen ook langs allerlei vormen van water op, van smalle inimini beekjes tot de brede Rijn. Met het ontzettend mooie weer wederom een heerlijke tocht.

Het Wiesental is een heel breed tal met wat grotere stadjes en wat industrie. Desalniettemin is het aangenaam fietsen langs de Wiesen. Schopfheim bleek een stadje met een leuk centrum met veel oude gebouwen. Het was ook het begin van het meest uitdagende stuk route van vandaag. Stevig omhoog en dan weer omlaag over deels ruigere paden. Sommige waren eigenlijk weer meer geschikt voor MTB. In Wehr vonden we een leuke lunchplek waar het eten ook nog eens voortreffelijk was. Na de lunch daalden we rap af naar de Rijn. De Rijn vormt hier de grens tussen Duitsland en Zwitserland en wordt nog niet bevaren, met uitzondering van wat pleziervaart en wat suppers. Een paar kilometer voor Rheinfelden fietsten we door het Schloss Beugen. Mooi en met een leuk en aanlokkelijk terras. Tijd dus voor de eerste heerlijke ijscoupe van deze vakantie. In de verte hoorden we het donderen en de wolken namen toe maar uiteindelijk bleef het bij wat gerommel. Wij hielden het droog en aangekomen bij Rheinfelden was van regendreiging geen sprake meer. Het stukje vlak voor Rheinfelden ging over een mooi pad langs de Rhein met heel fraai zicht op de Rijn en Zwitserland aan de overkant.

Na Rheinfelden mochten (moesten?) we eindelijk weer klimmen. Nog even stevig aan de bak om over een heuvelrug te komen en weer af te dalen naar het Wiesental. Wederom een wonderschoon stuk over veelal hele rustige achterafweggetjes, maar wel met goed asfalt! Bij de Wiesen aangekomen was het nog maar een paar kilometer tot bij de auto in Steinen.

We aten vanavond, net als gisteren, op het terras van ons hotel, hotel Landmann. Een vest en jasje boden voldoende warmte aangezien het hier snel afkoelt als de zon onder is. We hadden nog een aperitief van het huis te goed en dat werd een Hugo. Heerlijk! Net als het eten overigens. Heerlijk om middenin de bergen (of moet ik hier nog heuvels schrijven?) buiten op een terras te kunnen genieten van heerlijk eten. La Dolce Vita, maar dan in Duitsland.

Download file: zw-6.gpx

4 reacties

Liesbeth · 2021/09/08 op 16:25

Het eten ziet er bijna even robuust uit als de stoelen, maar calorieen verbranden jullie toch wel genoeg zo te lezen. Je ziet wel dat dit gebied weer anders is.

MariaAb · 2021/09/05 op 09:46

Wij zijn al vaak door dat gebied gereden (autoweg naar grensovergang Rheinfelden), maar dat het daar zo mooi is wisten we niet. Toch de moeite waard om er eens een keer wat langer te blijven. Zeker ook als je die foto van Leon en zijn lunch ziet……….

    Leon · 2021/09/05 op 17:57

    Zeker de moeite waard. Zoals jullie kunnen lezen kun je er mooie fietstochten maken (wel heel pittig en vaak delen onverhard) evenals mooie wandelingen. En je kunt ook nog eens genieten van het lekkere eten. Niet altijd verfijnd maar dat hoeft ook niet altijd.

RiAnt · 2021/09/04 op 23:55

Prachtig….wel zonder ongelukken thuis komen hoop ik. Morgen weer een mooie dag net als wij denk ik. Slaap lekker

Gesloten voor reacties.