Vandaag stond bij ontzettend mooi weer een wandeling op het programma en wel één van de populairste wandelingen in de streek, de Feldbergsteig. De wandeling vertrekt vanaf het Haus der Natur aan de Feldberg, is dik 14 kilometer lang (in de beschrijving staat wat korter maar als je ook de Feldberg zelf en wat hutten bezoekt telt het wat op) en telt ruim 500 hoogtemeters. De wandeling loopt deels over brede gemakkelijk paden en deels over uitdagende paden met veel wortels en stenen. Voor ons allemaal erg goed te doen. Leuk was het ook om verschillende kleine kinderen te zien die vrolijk over dezelfde paden liepen (of stuiterden). Jong geleerd is oud gedaan. Het is echt een enorm populaire wandeling dus we waren geen moment alleen. Toch was het rustig genoeg om echt te genieten van de ontzettend mooie omgeving.

Het eerste deel bracht ons, continue stijgend, naar het Bismarck monument waar we een 360 graden om ons geen konden kijken. Ontzettend mooie panorama’s en een fraaie blik op de Feldsee in de diepte waar we later op de tocht nog langs zouden komen. Na het Bismarck monument was het afwisselend af en op naar de Feldberg. De Feldberg is de hoogste top van het Zwarte Woud. Het uitzicht was hier overigens minder mooi dan bij het Bismarck monument. Hierna werd de route toch wat rustiger al waren andere wandelaars nooit ver. We liepen over mooie, soms smalle, paden, dan weer dalend en dan weer stijgend, langs een aantal hutten. We wilden graag op tijd lunchen en een toilet gebruiken en hutten genoeg toch? Viel een beetje tegen. De eerste hut bleek verbouwd te worden, de tweede hut had Ruhetag, de derde hut had behalve een toilet geen echte voorzieningen. Dus werd het hut numero 4. Een leuke hut met een klein terras. We moesten even wachten totdat we plek hadden en lekker konden lunchen. De hut hierna was maar een uurtje verder wandelen over een uitdagend en mooi pad. Worteltapijten, natte glibberige stukken, leuke bruggetjes, gladde stenen, het lag allemaal op ons pad. Bij die hut, vlak voor de Feldsee, zijn we nog even neergestreken voor koffie met (één stuk) Kuchen. Het was hierna nog maar een klein stukje naar de idyllische Feldsee. Na nog een kleine pauze aan de Feldsee vingen we de laatste klim aan. Flink veel hoogtemeters en weinig kilometers brachten ons weer naar de auto.

De wandeling was absoluut genieten. Heerlijk veel afwisseling, ontzettend mooi, niet altijd even gemakkelijk. En … net karakter van een echte bergwandeling. Metr het perfecte weer erbij hadden we dus echt een topdag. Na het eten hebben we nog wat gedronken met Janneke en haar man. Janneke ken ik vrij goed van van D66 Heumen. Ik wist dat zij ook een paar dagen naar het Zwarte Woud zou gaan, maar wat is de kans dat ze in hetzelfde hotel zit? Het was in ieder geval gezellig.

Morgen gaan we weer fietsen en door naar ons volgende hotel, in Steinen bij Lörrach waar we 4 nachten blijven. De weersvoorspelling voor de komende dagen ziet er nog steeds goed uit dus we blijven fietsen en wandelen.

Download file: zw-4.gpx
Categorieën: VakantieWandelen

1 reactie

RiAnt · 2021/09/02 op 23:29

Dat was weer echt genieten voor jullie en zeker als het weer mee zit. Hier ook mooi weer en ook nog de komende dagen.gr. En geniet er morgen ook maar weer van ! !!!

Gesloten voor reacties.