73,9km – 4:28h

We willen eerst even wat kwijt over onze B&B, Bij Lowieke, van afgelopen nacht. We hadden al genoemd dat het een mooie luxe B&B was. Bij nader inzien de mooiste B&B buiten Nieuw Zeeland waar wij ooit verbleven. Eigenlijk jammer om er maar één avond en nacht gebruik van te maken. Het ontbijt wat geserveerd werd was heel uitgebreid en bijzonder goed verzorgd. De zakjes om het restant in te doen voor onze eigen picknick lagen bij voorbaat al klaar! Tijdens het ontbijt maakten we een praatje met de eigenaresse terwijl zij met van alles en nog wat bezig was. Gezellig! Dit is echt eentje om te onthouden. Ze had nog een mooi verhaal voor ons. Onder de koeien die wij vanuit de kamer konden zien bevond zich één grote bijzondere Jersey-cow. Zij wist namelijk elke keer als de rest van de rundjes in de wei afgevoerd werden voor de slacht, te verhinderen dat men haar kon vangen! Haar levenslust is blijkbaar groot!

Het eerste deel, weer naar de Grensroute toe, was rustig en landelijk. Wel mooi maar niet bijzonder. Op de Grensroute werd de omgeving al snel weer mooier en kwamen we het eerste van vele informatieborden die verhaalden over wat de Dodendraad allemaal teweeg bracht, zowel op het kleine persoonlijke vlak als voor België. We zijn vandaag zeker 8 van die borden gepasseerd. Verder nog reconstructies van een stukje stroomdraad, een grenswachtershuisje en van een schakelhuis gezien. 

Onderweg kwamen we langs verschillende ijsboerderijen dus moesten we er wel eentje aan doen. En net nadat we een bakje heerlijke aardbeien uit een automaat gescoord hadden kwamen we kersen te koop tegen. Damn. Hopelijk morgen nog een kans. 

We fietsten kilometers lang over het Bels Lijntje. Nu een fietspad en vroeger een treinlijntje van Tilburg naar Turnhout. We passeerden onder andere het oude grensstation van Baarle Hertog. 

Nadat we een tijdje over een jaagpad langs een kanaal fietsten moesten we even van de route af omdat het jaagpad opengebroken was. De omleiding ging via een hoge brug over het kanaal waar we de fiets door een goot steil omhoog en weer omlaag moesten leiden. Stevige workout! Dat vroeg om het opeten van het restant aardbeien. 

Vlak voor Arendonk, na een mooi stuk onverhard door een natuurgebied, staken we dat (of een) kanaal weer over bij brug nr. 6. En dat is ook de naam van een leuk koffietentje waar we wel wilden pauzeren ondanks dat we bijna in Arendonk waren. 

We zitten wederom in een fraaie B&B. We hebben een grote kamer, een heuse suite. De slaapkamer is dan weer relatief klein en het bed een soort van brede twijfelaar.

Download file: 13_Zundert_Arendonk_.gpx
Categorieën: FietsenVakantie