63,4km – 4:30h

Oh, wat was het een lekker fietsweer vandaag. Eindelijk perfect weer. Zo zouden we het altijd wel willen hebben tijdens fietsvakanties. Lijkt er alleen op dat het van korte duur is. Dus … genoten we er vandaag extra van. Regelmatig een pauze inlassen om kersen te verorberen,, te lunchen, terrasje te pakken of gewoon om even rond te kijken. En dat in de heerlijke zon. Met aangename temperatuur en weinig wind. We genoten dus van een heerlijke vakantiedag.

We fietsten vandaag een rondje over Walcheren. In eerste instantie globaal vanuit Veere tegen de klok in de kust volgend tot in Vlissingen. Onderweg kwamen we door verschillende ontzettend toeristische dorpjes, zoals Domburg en Zoutelande. Nu was het er gezellig druk, maar ik denk niet dat ik hier in de vakantieperiode met goed weer wil zijn. De route liep vaak vlak langs of door de duinen over mooie fietspaden en rustige weggetjes. Op veel plaatsen konden we de fiets even neerzetten en het strand op lopen. Na 15km deden we dat al en nam Christel gelijk de gelegenheid te baat om pootje te baden. En daarna was het eigenlijk gelijk tijd voor lunch, die we in een leuke strandtent genoten.

Na de lunch ging het weer even mooi verder als voor de lunch. Echt mooie paden, al kronkelend langs en een enkele keer over, duin. Bij Vlissingen aangekomen kregen we een mooie blik op de moderne skyline. Grootstedelijke allure en best mooi. Over de rustige boulevard fietsten we Vlissingen in en na een koffiepauze hadden we een ontmoeting met het onder gescheten standbeeld van ene M. de Ruyter. De omgeving van het bekende standbeeld was mooier! Snel na Vlissingen kwamen we in Middelburg waar we kort door het oude en mooie centrum fietsten. Via een paar fraaie kilometers door het Zeeuwse platteland bereikten we Veere weer. Daar wachtte ons vanavond een voortreffelijke maaltijd bij De Werf. Echt ontzettend lekker!

We moeten nog even kijken hoe we de komende dagen verder gaan. Veel zal afhangen van het weer en we willen eigenlijk maandag een rustdag. Mogelijk doen we dat bij Bergen op Zoom. Morgen meer!

Download file: 9_Rondje_Walcheren.gpx
Categorieën: FietsenVakantie