70,2km – 5:03h

Een zo goed als droge, doch frisse, dag waarin we naar het wonderschone Veere fietsen waar we 2 nachten verblijven in een mooie en luxe B&B, Bed en Brood. En waar we vanavond ontzettend goed gegeten hebben in de Campveerse Tooren. We waren daar eerder al een keer met Leny en Mathieu en kozen ook toen voor het Oosterscheldekreeftmenu wat ze elk jaar in het seizoen hebben. Natuurlijk varieert dat menu door de tijd. Nu was het in ieder geval uitstekend. Lang geleden dat we zo lekker gegeten hebben en beide denken we dat dit de lekkerste kreeft was die we ooit aten.

We reden vanochtend een stukje door Burgh Haamstede alvorens we door de boswachterij Westenschouwen fietsten. Deze kilometers behoren tot de mooiste tot nu toe van deze vakantie. Heerlijk golvend en kronkelend fietspad door de duinen, deels open landschap en deels bos. En natuurlijk moesten de rundjes die we daar zagen op de foto!
Na dit mooie stuk volgde het minder mooie maar wel interessante stuk over de Oosterscheldekering, langs Neeltje Jans. Net aangekomen op Noord Beveland was het alweer tijd voor de lunch. Die genoten we direct aan het begin van de kering bij restaurant Seafarm, zeker aan aanrader voor de liefhebber van seafood.

Het stuk hierna, langs de Oosterschelde, was tegelijkertijd een soort van kunstroute. Erg leuk en verrassend. Naast kunst bood het ook volop gelegenheid om allerlei vogels te zien, zoals Grutto’s, een Lepelaar, een kleine steltloper en vele kleinere en grotere meeuwensoorten. Bij Colijnsplaat verlieten we even de kust om door te steken naar Kortgene waar we een heerlijke ijskoffie namen op een terrasje. We dachten die nodig te hebben vanwege het stuk daarna. Dat ging namelijk tegen de wind in en we dachten, afgemeten aan de rugwind die we eerder voelden, daar flink aan de bak te moeten. Maar dat viel reuze mee. Snel genoeg waren we in Kamperland waar we het pontje over het Veerse Meer naar het mooie Veere namen.

Meer dan 100 hoogtemeters vandaag! Dat hadden we tevoren niet verwacht in het vlakke Zeeland. Maar met flinke duinen en vaak een dijkje op en af is het nog diverse keren per dag even kort stevig aanzetten.

Morgen maken we vanaf hier, voor een keer zonder al die bagage, een rondje over Walcheren, waarbij we Domburg, Vlissingen en Middelburg zullen aandoen. En zaterdag vervolgen we onze tocht. Het gaat dan, voorzichtig, op Brabant aan.

Download file: 8_Westen_Schouwen_Duiveland_en_Noord_Beveland.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2021/07/01 op 23:37

Dat was alweer een mooie dag met mooie plaatjes, hier was het ook koud vandaag 14 graden.groetjes….

Gesloten voor reacties.