54,9km – 4:18h

De weersvoorspelling was niet ok. Gedurende de hele dag was er een grote kans op regen of buien. Maar wat schetst onze verbazing, het bleek beperkt te blijven tot een paar keer wat minuutjes miezer. De enige regen van betekenis viel voordat we vertrokken en tijdens onze lunch, toen we lekker droog zaten. Het zat ons dus mee! Dus konden we gewoon genieten, bij weliswaar grijs weer, van het mooie Schouwen-Duiveland.

Na eventjes een miezertje getrotseerd te hebben na onze wat late start kwamen we via wat aangename kilometers aan bij Dreischor. We waren hier een aantal jaren gelden al eens. Dreischor is een mooi dorp met een hele mooie Ring, dat wat noordelijker een Brink genoemd wordt. We vermoeden dat de naam verwijst naar drie schapen; die kom je namelijk op diverse plekken als symbool tegen, zoals het beeldhouwwerk bij de kerk. Op de Ring bevond zich ook weer een Travaille, een soort van stellage waar een paard in werd gezet om de hoeven te beslaan. Nu mocht Leon er even plaats nemen.

Via mooie, groene en bovenal rustige wegen, reden we naar Zierikzee. Ook daar hebben we ons een keer eerder aan het ontzettend mooie centrum vergaapt. Mooie poorten, huizen, bruggetjes, kerken en pleinen. Op een groot centraal plein hebben we bij Hector gegeten. Lekker eten op het terras, onder een parasol zodat we droog bleven tijdens die eenzame bui, maar het pand zelf was ook echt de moeite waard en leuk aangekleed. Een soort van geheime tip van ons aan de lezers van dit blog. Na de lunch namen we even de tijd om nog wat meer van Zierikzee te genieten. En om het onvermijdelijke een beetje uit te stellen.

Wat was er dan zo onvermijdelijk? De wind. Op de route naar Zierikzee toe hadden we de noordenwind vaak in de rug, maar vanaf Zierikzee was de koers voor heel veel kilometers Noord en Noordwest. Foei. In zo’n geval mag, of beter gezegd, moet Léon met zijn brede rug, voorop zodat Christel iets meer in de luwte kan fietsen. En galant als hij is, doet Leon dat zonder protest. Tegen de wind in dus fietsten we een tijd langs de Oosterschelde en daarna langs een drukke weg, het enige saaie stuk vandaag, naar Renesse. Voorbij Renesse kwamen we wederom in een mooi duingebied terecht. Kilometers lang, op en af, door een mooi gebied. Op één plek was het zo steil, 25% volgens een bordje, dat we eigenlijk even van de fiets hadden gemoeten. Deden we natuurlijk niet

Het laatste stuk bracht ons naar Nieuw Haamstede waar we een kamer geboekt hadden in een spiksplinternieuw Fletcher hotel, het Strandhotel. Prima hotel maar in het restaurant valt er nog wel wat te finetunen. De bestelling en het eten kwam lekker vlot, maar daarna was men ons blijkbaar een beetje vergeten. Het eten was lekker maar niet zo bijzonder als reviews ons hadden doen geloven. Waarschijnlijk gaan we dat de komende dagen even rechtzetten. We hebben een mooie B&B geboekt in Veere voor 2 nachten en daar ook gelijk twee hele goede restaurants geboekt. En na Veere zullen we voorzichtig aan de terugweg beginnen, in oostelijke richting. Overigens dan wel nog ongeveer 450 km te gaan. Evenveel als in de eerste week die we vandaag afsloten.

Download file: 7_Fietsen_op_Schouwen_Duiveland.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

2 reacties

Liesbeth · 2021/07/01 op 20:23

Weer lekker bijgelezen en meegenoten. Het wordt iets warmer zeggen ze en hopelijk dan ook iets meer zon!

RiAnt · 2021/06/30 op 23:36

Aan Veere een heel mooi plaatsje waar wij vroegen ook eens zijn geweest, een dagje uit met Jan en Rieky. Gr.en morgen weer een mooie dag hopelijk zonder regen.

Gesloten voor reacties.