82km – 5:00h

Vandaag fietsten we de laatste etappe van de Maasroute, voorlopig. Hierna volgen Goeree-Overflakkee en de Zeeuwse eilanden. Het weer was vandaag een stuk beter dan gisteren, met best wat zon en aangename temperaturen. Broekstukken konden afgeritst en de jas was niet nodig. Met uitzondering dan van de regenjassen. Helemaal op het einde van de dag in Brielle kregen we toch nog wat regen. Volgens de buienradar zou het zelfs een flinke bui worden maar dat bleek mee te vallen. Even wat steviger en voor de rest een beetje druppelen. Het zorgde ervoor dat we de laatste kilometers van Brielle naar Oostvoorne stevig doortrapten.

We begonnen de dag met het uitgestelde sightseeing van Dordrecht. Gisteren waren we te laat in Dordrecht en regende het te hard om nog het centrum in te gaan. Maar vanochtend was dat geen probleem. En mooi dat we dat niet gemist hebben! Dordrecht blijkt echt heel erg mooi met mooie gebouwen, fraaie geveltjes, leuke straten, schattige grachten en een mooie oude haven. Misschien ook wel een beetje Amsterdam in het klein. En ontzettend rustig! Kortom: genieten en veel kodakmomentjes, zoals Sebastiaan, de eigenaar van B&B Bommelsteijn het noemde. En op zijn aanraden bezochten we ook nog Villa Augustinus, net buiten het oude centrum, met een aangenaam terras waar ze overheerlijk gebak hebben!

Via een leuke route verlieten we Dordrecht. Het was even puzzelen hoe we via een tunnel onder het water door zouden geraken (er waren wat wegwerkzaamheden waardoor het minder overzichtelijk was) maar daarna was het weer eenvoudig de Maasroute volgen. Af en toe ontbrak overigens wel een bordje waardoor het toch handig was om af en toe de gps te raadplegen. We kwamen door wat leuke dorpjes met mooie huizen, waarvan we de naam niet kenden en ook alweer vergeten zijn, en ook wat grotere steden. Rotterdam ligt hier tenslotte op een steenworp afstand.

Wel had de route vandaag ook wat saaie stukken, meer dan de afgelopen dagen. Bijna niet te vermijden natuurlijk. Wel weer mooi was tenslotte Brielle. Helaas regende het toen wat maar we hebben nog genoeg van het stadje gezien om een goede en positieve indruk te krijgen.

Vanavond zitten we in een aangenaam maar wat groter en luxer hotel in Oostvoorne, een paar honderd meter voorbij het einde van de Maasroute. Het was even wachten totdat we aan konden schuiven in het restaurant, maar het eten maakte dat wel weer goed. Christel kwam er overigens wel achter dat pure groentegerechten kiezen (veganistisch dus) als je een brulhonger hebt niet heel ideaal is. Een stevig toetje bood alsnog de broodnodige substantie.

Download file: 3_Dordrecht_Oostvoorne_laatste_stukje_Maasroute.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

3 reacties

Liesbeth · 2021/07/01 op 20:10

Wat een bijzonder gebouw villa Augustinus! Even opgezocht, ooit was het een watertoren.

Ton · 2021/06/27 op 14:50

Mooi!, Goede beschrijvingen, prachtige foto’s. Je kan makkelijk een carrière beginnen in de reisbranche….
Tot gauw, en nog veel plezier!

Groet, Jeannette & Ton

RiAnt · 2021/06/27 op 00:16

Wat weer mooie plaatjes, o,ja hoe is het met kersen zoeken? Welterusten

Gesloten voor reacties.