89,8km – 5:48h

We sloten de dag helaas af met een uurtje regen. Was dat nog een miezertje in de Biesbosch, vanaf  de wachttijd bij het veerpont over de Merwede was het serieus aan het regenen. Daarom van het veer linea recta naar onze B&B Bommelsteijn net buiten het centrum van Dordrecht. Van dat centrum hebben we helaas nog niets gezien. Hopelijk lukt dat morgenvroeg als het dan droog is.

De dag begon met grijs maar droog weer waar af en toe een flets zonnetje doorheen kwam. Goed genoeg om te fietsen. Eerst 5 kilometer terug naar Hedel om vanaf daar weer de Maasroute op te pakken. De route was nog fraaier dan gisteren. En erg afwisselend. Gisteren namen we al drie pontjes. Vandaag zelfs vier, waarvan de eerste gratis (!), al hadden het er 5 moeten zijn. Helaas ging het pontje over het Steurgat, aan de rand van de Biesbosch nog niet. Pas vanaf 1 juli! Dus 5km extra moeten rijden. Natuurlijk geen probleem maar met de dreigende regen had het ook zonder gemogen.

Naast de wederom mooie dorpjes en vele fraaie dijkhuisjes kende de route vandaag veel hoogtepunten. De Bommelerwaard was in zijn geheel heel mooi, met o.a. het Eiland van Nederhemert, ingeklemd tussen rivierarmen, delen van de Waterlinie en het fraaie Slot Loevestein. Vlak na het slot namen we een voetgangers- en fietserspontje naar Woudrichem. Behalve dat Woudrichem erg mooi is, is het bij ons nu ook vermaard omdat we hier het eerste buitje van de dag over ons heen kregen. Gelukkig met niet al teveel vocht.

De heerlijke maar ook wat late lunch bij een bistro in Woudrichem, droog onder een parasol, werd opgevrolijkt door Kyra, een grote hond met ingedeukte neus, die heel erg nieuwsgierig was. En alhoewel bepaald geen schoothondje, zat ze, toen wij bij het terras aankwamen, bij haar bazin op schoot! Helaas geen foto!

Na de lunch fietsten we enige tijd over de Waterlinieroute. Niet dat we de Maasroute verlieten maar ze liepen een flink aantal kilometers parallel. Wederom een fraai stuk met verschillende verdedigingswerken. En toen was het tijd voor de volgende highlight, de Biesbosch. We fietsen er langs en er door over vrijliggende fietspaden en rustige smalle weggetjes. Het begon al wat te spetteren maar onvoldoende om de pret te drukken. Wel jammer dat het zij grijs was. De foto’s doen het landschap dat toch geen recht. Maar goed … de Biesbosch vraagt er gewoon om dat we haar een keer uitgebreider bezoeken.

Eenmaal de Merwede over verlieten we de Maasroute om zo snel mogelijk in onze B&B in Dordrecht te geraken. We werden hartelijk ontvangen en er werd gelijk een droogrek klaargezet voor onze regenkleding. Erg lief! Eigenlijk hadden we in het centrum van Dordrecht willen gaan eten maar het alvast late tijdstip en vochtige weer bracht ons ertoe een bezoekje te brengen aan het posters restaurant tegenover de B&B. En die viel dus niet tegen! Beetje à la Oriënt Plaza in Nijmegen, ook voor wat betreft het concept.

En nu hopen op beter weer voor morgen. Morgen gaan we verder naar Oostvoorne. En hopelijk kunnen we eerst nog even het oude centrum van Dordrecht bezoeken.

Download file: 2_Ammerzoden_Dordrecht.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Liesbeth · 2021/06/26 op 12:16

Klinkt allemaal weer goed. Hopelijk vandaag beter weer, hier is het bewolkt, maar wel warm. En is het gelukt Dordrecht nog te bezoeken? Dat schijnt een mooi centrum te hebben. Nu Zeeland in waarschijnlijk, weer een ander landschap, voelt altijd een beetje alsof de tijd vertraagd daar (voor mij komt daarbij ook altijd spontaan een vakantiegevoel op). Veel plezier!

Gesloten voor reacties.