82km – 4:45h

Het kasteel waar we nu verblijven in het koetshuis heet gek genoeg Ammersoyen ipv Ammerzoden. En toch ligt het echt in Ammerzoden aan het einde van de eerste etappe van onze fietsvakantie. Een bijzondere plek om te overnachten! 

We fietsten vandaag gezwind langs de Maas naar dit kasteel. Erg eenvoudig want we hoefden alleen maar de bordjes Maasroute te volgen. Die route volgen we de komende dagen naar Oostvoorne aan de Noordzee. Het was lekker fietsweer. Helaas nauwelijks zon maar ook nauwelijks wind. 

En wat zagen we onderweg? De Maas! En ontelbare schapen, leuke dorpjes, Maas-veren, schattige dijkhuisjes, bloeiende bermen en geurende Lindes. En in Keent konden we ons vergapen aan de oerrunderen van stichting Taurus. Mooie beestjes! 

Pauzes namen we op twee bijzondere beetje achteraf terrasjes. In Keent dronken we een kopje koffie op een terrasje bij een boerderij en voorbij Lith aten een stukje heerijk appelgebak bij een foodtruck. Op het einde van de rit werden we van harte welkom geheten bij onze B&B en uitgenodigd eerst maar eens een drankje te nemen op het terras met een prachtig zicht op het kasteel. 

Na 82 kilometer fietsen hadden we natuurlijk ook wel een goed maal verdiend. We aten vanavond in een heel leuk en erg goed restaurant met zicht op de Maas, ‘t Oude Veerhuys. Heerlijk vis gegeten. En dat vis moet zwemmen spreekt voor zich!

Download file: 1_Malden_Ammerzoden_via_Maasroute.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

2 reacties

RiAnt · 2021/06/25 op 10:15

Wat een mooi begin, wat is Nederland toch mooi, geniet ervan, mooie fietspad en op naar kersen….

Frederik · 2021/06/24 op 23:04

klinkt aanlokkelijk, veel fietsplezier
wij starten binnenkort de lf zuiderzee met aftakkingen naar eigen inzicht.

Gesloten voor reacties.