Alweer de laatste wandeling van onze vakantie. Niet de laatste vakantiedag want dat is morgen maar dan willen we weer fietsen. Vanwege het mooie weer kozen we een wandeling met veel panorama’s. Tevens wilden we een niet al te lastige wandeling omdat mijn hoge wandelschoenen kapot zijn gegaan en ik dus genoegen moest nemen met mijn lage wandelschoenen die tevens dienstdoen als fietsschoenen. Het zijn overigens echte wandelschoenen, maar niet zo geschikt voor al te ruig terrein. Onze wandeling startte vandaag bij Auberge Au Pied de Hohneck, dus aan de voet van de Hohneck die we donderdag beklommen. En een herberg aan het begin betekent ook een herberg aan het eind om onszelf op wat lekkers te trakteren!

Zoals voorspeld was het een zonnige dag. Er trokken vanochtend nog wel wat wolken over. Aanvankelijk was het daardoor behoorlijk fris met op de open stukken ook een koude wind. Dat betekende meerdere laagjes kleding aan of zelfs de regenjas (winddicht!), Later op de dag was het zonniger en warmer en hadden we geen extra’s meer nodig, al bleef het aan de frisse kant.

We liepen eerst naar de Col du Wormspel van waaruit we een mooi zicht hadden op de Hohneck en de route via welke we donderdag de Hohneck ‘beklommen’. Dit stuk van de wandeling was een echt panoramapad met om elke hoek weer een nieuwe blik over de wijdse omgeving. Het pad omcirkelde de Kastelberg. Op de flanken van de Kastelberg hebben we onze lunchpauze gehouden met in de supermarkt gekochte voorverpakte sandwiches. Volgende keer kopen we toch gewoon losse broodjes met wat kaas! Veel lekkerder!

Vervolgens wandelden we via de Auberge de la Chaume du Firstmiss (je verzint het niet zo’n naam) waar we een koffiestop hielden en een aantal kilometer aan mooie bospaden naar het mooie Lac de Blanchemer, waarvoor we even van onze route afweken. Zonde om die niet mee te pakken. Verder door het bos en via een aantal skihellingen (we wandelden overduidelijk midden door een skigebied) ging het naar het volgende meer, het Lac de la Lande. Voordat we hier aankwamen bleek dat mijn lage wandelschoenen toch niet helemaal geschikt zijn voor dit terrein. Hoppa, daar gleed ik onderuit! Zonder erg, dus vlot doorgewandeld naar het meer. Tijd voor een korte pauze met een lekkere Tabouleh (couscoussalade) aan het water zodat Christel pootje kon baden (eventjes dan want het water was behoorlijk koud).

Na dit meer was het nog een uurtje lopen over aangename paden en paadjes, wel flink omhoog, naar de Auberge waar we begonnen. Zoals we al met onszelf hadden afgesproken namen we daar wat lekkers om de tocht mee af te sluiten. Een lokale specialiteit: een glas met hele dikke kwark met ingemaakte kersen en kirsch, niet de kwarktaart die we hadden verwacht! Maar wel erg lekker.

Omdat het restaurant van het hotel op maandag gesloten is moesten we voor één avond uitwijken naar een andere gelegenheid. Dat werd een pizzeria. Simpel maar voedzaam. Genoeg energie om morgen nog een laatste fietstocht te maken.

Download file: vogezen2020-9.gpx

1 reactie

RiAnt · 2020/09/07 op 23:15

Op naar morgen. En geniet nog net als jullie van die voorbije dagen hebt genoten, nog van die laatste vakantie dag!!!!Gr.

Gesloten voor reacties.