Zevende dag, rustdag. Zoiets. Behalve dan dat we vroeg op moesten, voor ons doen, om op tijd te ontbijten en om 9:00 bij restaurant Noord Kaap te zijn. Alwaar we verzamelden voor de vogelexcursie die we geboekt hadden. Dus 8:15 zaten we al op de fiets en met windkracht 4 in de rug waren we ruim op tijd voor onze vogeltour.

We waren met een kleine groep van 8 personen plus gids Jos. Iedereen had of kreeg een eigen verrekijker. De gids had zelf een telescoopkijker op statief bij zich. Ideaal om een vogel ‘in beeld te vangen’ en dan goed en met stabiel beeld te kunnen bekijken. We maakten een kleine wandeling over smalle paadjes langs een ven en door de duinen. Op veel plekken storen we even of lang stil. Vaak omdat de gids een vogel gespot of gehoord had. Op deze manier zagen we heel veel vogels, waaronder 5 soorten meeuwen, grote sternen, allerlei soorten ganzen, een kievit, nachtegalen, verschillende soorten zwaluwen, graspiepers, een braamsluiper, kneus, een vrouwtjes fazant met jonkie en roodborsttapuiten (de mooiste van allemaal).

Na het vogelspotten zijn we neergestreken voor een kopje koffie op het terras van de Noord Kaap waar we pas na 15:00 weer vertrokken. Gisteren bleek namelijk dat mijn neef Luc met zijn nieuwe vriendin Kim een weekendje op Texel was. We spraken af om samen iets te drinken maar dat werd een gezamenlijke lange lunch bij Noord Kaap. Erg leuk om kennis te maken met Kim en bij te praten met Luc.

Na de lunch bikkelden we tegen de wind (kracht 4) in terug naar De Koog. Op enig moment vielen er zelfs een en handvol druppels uit de lucht. Voorbij De Koog reden we naar strandpaal 17. Daar zou het sportstrand beginnen en we hebben daar dan ook genoten van de kitesurfers. Ondertussen hadden we het best koud gekregen wat we bestreden met een warme choco en Irish Koffie bij een strandtent. Vanavond hebben we voor de laatste keer genoten van Texels lam, beide in een stoofschotel. Morgen gaan we weer naar het vaste land. We fietsen dan naar Enkhuizen. Dat worden zeker meer fietskilometers dan de 32 vandaag.


1 reactie

RiAnt · 2020/06/21 op 21:37

Wat weer een paar mooie dagen voor jullie, dat is genieten. Gr……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.