Vakantie in eigen land, zoveel was al snel duidelijkheid na de Coronauitbraak. We bedachten dat we wel naar Texel konden gaan, maar hoe lang dan? Texel voor een week leek ons wat lang en dus ontstond het idee om Texel te combineren met West Friesland en Friesland. Eerst was het plan nog met de auto te gaan, maar waarom eigenlijk niet met de fiets? En zo kwamen we dus uit bij onze huidige vakantie. En vandaag bracht de fiets ons dus Schoorl naar De Koog op Texel waar we vier nachten zullen verblijven.

De Buienradars van deze wereld voorspelden eigenlijk een nogal natte dag, maar dat viel dus reuze mee. We vertrokken rond 11:00 uit Schoorl met een lichte miezer die ook nog eens snel ophield. En daarna werd het steeds beter totdat rond lunchtijd de zon zelfs weer voorzichtig begon te schijnen. Wel woei het stevig maar de wind hadden we meest in de rug! Kortom: een perfecte fietsdag. Vanaf Schoorl volgende we de Kustroute, Eurovelo route 12, de vroegere LF1, naar Den Helder. Een route door en langs duinen en zee. Bijzonder fraai, van de duinen en bossen bij Schoorl tot en met de ‘Noordkaap’ voor Den Helder. Bijzonder fraai en welriekend waren de ontelbare rozenbottelstruiken langs het fietspad. En natuurlijk was het fietspad voor het grootste stuk allesbehalve recht en zelfs niet vlak. Heel erg mooi dus. We hebben weer genoten. Dat hebben we trouwens ook gedaan tijdens de lunch in de Duitse enclave, althans zo leek het, Callantsoog. We waren mooi op tijd in Den Helder voor de veerboot van 15:30 naar Texel. En op die veerboot was mondkapje verplicht. Beetje raar trouwens want je kon gemakkelijk 1,5 meter afstand houden (of 5 als we dat gewild hadden).

En toen waren we dus op Texel. Wel moesten we nog ‘helemaal’ naar de andere kant van het eiland waar we in De Koog verblijven. Die 18 kilometer waren ook bijzonder fraai. En nu in plaats van de rozenbottels overal klaprozen! Maar wat is Texel mooi en wat zitten in een geinig hotel. We moeten nog even precies kijken wat we gaan doen. Eigenlijk wilden we nog een dagje naar Vlieland maar die tocht staat dit weekend niet op de agenda van de organisatoren. We gaan in ieder geval wandelen en een dagje het eiland rondfietsen. En verder zien we wel.

in het totaal hebben we vandaag 62 kilometer afgelegd. Met maar liefst 180 hoogtemeters ?

Download file: 04-Schoorl-DeKoog.gpx

3 reacties

Ton · 2020/06/19 op 15:39

Mooie route, inderdaad! We hebben in 2019 niet dezelfde weg gekozen, maar evengoed een groot deel van Friesland kunnen bewonderen. Leuk, om dit (deels) weer terug te zien!

Leny Wijts · 2020/06/19 op 11:53

Nederland is inderdaad heel mooi.
De foto van de zee bij de Koog is prachtig. Wow!

RiAnt · 2020/06/19 op 11:15

Wat is Nederland toch mooi !!!!

Gesloten voor reacties.