Net als op de heenweg wilden we de terugweg niet in één dag doen. Dus bedachten we dat we net zo goed zaterdag nog een paar uur zouden kunnen skiën en dan pas daarna vertrekken. Goed plan. Vooral ook omdat het erg mooi weer was op zaterdag. Veel zon, minder wind dan in de rest van de week en aangename temperaturen.

Zaterdagochtend moesten we wel alles ingepakt hebben omdat we natuurlijk van de hotelkamer moesten. Daarnaast moest de parkeerplaats tijdig vrijgegeven worden. We kregen een tip om tijdig (d.w.z. voor 9:00) de auto op de parkeerplaats van de Gamsleiten lift te zetten. Deze lift is 5 minuten lopen van het hotel. Aangezien de auto’s dubbel geparkeerd stonden (effectief gebruik van de vierkante meters) en onze auto geblokkeerd, was het wel nog even spannend of we op tijd de auto konden verzetten. Dat lukte gelukkig wel al waren er niet veel parkeerplaatsen meet over bij de Gamsleiten. Hierna hebben we ons klaargemaakt om te gaan skiën en om 9:20 stonden we op de sneeuw.

En wat was die sneeuw fijn! Heerlijke poedersneeuw, goed geprepareerde pistes en niet te veel mensen (want een wisseldag) zorgden ervoor dat het perfect skiën was. We hebben ook nog even het Beatles monument opgezocht dat we nog niet eerder gevonden hadden (maar ook nog niet gezocht, daar zal het wel aan liggen). Erg mooi en zeker hoe het monument er nu in de sneeuw bij stond. Bij de tweede afdaling van de Zehnerkar maakte ik nog ergens een verkeerde beweging waardoor ik gelijk in de sneeuw crashte. Gelukkig wel zonder erg, alleen wel een paar meter over de piste gerold. De rest van de dag ging het skiën gelukkig probleemloos. Sterker nog, door de goede kwaliteit van de pistes was het zeer aangenaam en gemakkelijk skiën, zelfs op de lastiger pistes. Zodoende konden we toch nog helemaal rond Obertauern skiën, een totaal van dik 32 kilometer. Om 14:30 waren we weer bij het hotel.

We dronken nog even een kop koffie om even voor 15:30 in de auto te stappen. We hadden een hotel in de buurt van Ingolstadt, een stukje boven München, geboekt. Met niet al te veel vertraging reden we daar naartoe. Om 19:00 waren we in hotel Günter en even later zaten we in de naast gelegen (goede) pizzeria. Na het eten heb ik nog wat schaatsen gekeken, met als hoogtepunt de gouden plak van Jutta Leerdam. Weergaloos.

Zondag verliep de rest van de terugweg buitengewoon soepel. O,0 minuten vertraging en dat hebben we nog nooit eerder in Duitsland gehad. Het kan dus wel! Deze manier van relaxed rijden in twee dagen is ons wel heel erg goed bevallen. Dit wordt misschien wel de norm voor de komende jaren.

De wintersportvakantie is weer erg goed bevallen. Helaas zit die er weer op. We kunnen bijna niet wachten tot volgend jaar. Maar of we volgend jaar gaan skiën zal ook afhangen van of we volgende winter op vakantie gaan naar het zuidelijk halfrond. Misschien gaan we wel naar Zuid-Afrika. Dan slaan we wintersport, net als in 2019, over.

Categorieën: Wintersport