Donderdag. Wat een heerlijke dag was het gisteren. Zeker om te skiën. Een heerlijk zonnetje. Temperaturen de hele dag onder nul. En prachtig geprepareerde pistes. Super dus. Wel ging het harder waaien in de loop van de middag. Op de hoger gelegen pistes kwamen we toen wat stukken tegen waar alleen nog een keiharde onderlaag over was. De rest was eraf gewaaid. Skiën ging nog wel maar extra aandacht was nodig, want er zaten enkele flinke ‘golven’ in de keiharde ondergrond. De eenvoudigste manier om zo’n stuk piste te beslechten is om in één lijn naar beneden te knallen totdat de piste weer beter wordt en dan snelheid eruit halen en normaal door skiën. En ondertussen was het daar natuurlijk ook nog eens ontzettend koud. Overigens was het ook heel koud als we erg hard gingen. Maar dat hoort ook wel bij skiën. Liever dan hoge temperaturen waarbij de sneeuw zacht en ‘mushy’ wordt.

We kwamen ook een stuk piste tegen wat een soort van kuipbochten parcours was. Hier ga je naar beneden zonder te remmen. De snelheid controleer je door de bochten. Goed dus ook om bochten te oefenen. Hier zie je mij het eerste stukje doen:

Vrijdag

Het is wel een week met afwisselend weer zeg! Gisteren een prachtige dag en vandaag een grijze dag met bijna continue sneeuwval, meestal zachtjes. Af en toe piepte de zon er nog even doorheen.

Vanochtend sneeuwde het harder, dus daarom pas om 11:00 uur begonnen met skiën. En ondanks dit weer was het toch weer een lekkere skidag. De hele fijne sneeuw zorgt voor goede omstandigheden op de pistes. Alleen de laatste afdaling was echt even wat kritischer en dat kwam door het zicht bovenaan de Zehnerkarlift. Het zicht was minder dan 50 meter en op enig moment nog een stuk minder. We zijn toch veilig beneden gekomen alleen hebben we echt onze tijd genomen.

Bijna op het einde van de skidag zagen we, toen we aan een overigens hele gave piste begonnen, nog een object dat de herinneringen aan de Beatles in Obertauern levend moest houden: de piano uit de film Help. De Beatles namen hier de sneeuwscènes voor de film op in 1965. Niet dat ze konden skiën overigens. Dus een paar lokale skigidsen moesten Paul, John, Ringo en George in de sneeuw spelen. En tevens hun een beetje skiles geven. Getalenteerd waren ze niet maar ze hadden blijkbaar wel veel plezier. En dat maakt Obertauern nu een beetje schatplichtig aan de Beatles. Hier kun je er meer over lezen (in het Duits). Voor ons, als Beatles fans, een uitgelezen kans voor een fotoshoot!

Morgen begeven we ons alweer op de terugweg maar niet voordat we nog een paar uurtjes geskied hebben. Helaas zit dan de wintersport er weer op voor dit jaar.

Categorieën: Wintersport

1 reactie

RiAnt · 2020/02/14 op 22:56

Morgen een goede reis naar huis maar nu eerst welterusten slaap lekker en morgen gezond weer op !!

Gesloten voor reacties.