Voor gisteren (dinsdag) was heel slecht weer voorspeld, dat wil zeggen sneeuwbuien en stormwind. En dat is deels uitgekomen. Aan het begin van de ochtend sneeuwde het al erg hard en was het zicht slecht. Toch waren toen de meeste liften open. Toen het iets minder hard leek te sneeuwen en het wat leek op te klaren wilden we alsnog even skiën. Toen we eenmaal op de piste stonden kwamen andere skiërs terug die ons erop attendeerden dat alle liften nu rap aan het sluiten waren vanwege de toenemende wind. Dus weer terug. Na de lunch, in een hip restaurant in het dorp, was het gestopt met sneeuwen en woei het minder hard, dus tegen half drie alsnog even gaan skiën. En mooi nog lekker twee uurtjes geskied! Op nauwelijks geprepareerde pistes met een laag verse poedersneeuw. Technisch wat lastiger maar o zo lekker! En daarna sneeuwde het weer! Terug in het hotel heeft Christel van de sauna genoten. Goed tegen haar verkoudheid. 

Vandaag was het een stuk beter weer dan gisteren en maandagmiddag. Toen we opstonden sneeuwde het nog flink maar rond de tijd dat de liften open gingen was het gestopt. De meeste liften waren ook gewoon open vandaag en in de loop van de middag was alles open, op één na. Ondertussen scheen af en toe het zonnetje, vooral ‘s ochtends, en waaide het nog flink. De wind nam in de loop van de dag af maar het zicht helaas ook! Regelmatig konden we niet zien of de piste nou vlak was of ‘bultig’. Maar het skiën ging heerlijk en we hebben de dag goed benut, ondanks de wat late start. 

De lunch vandaag was een geval apart. Een zelfbedieningsrestaurant maar mijn ‘Kaiserschmarren’ zouden ze wel even aan tafel brengen als het klaar was. De beloofde 5 minuten werden er 35 maar ze waren dan wel weer heel lekker. In dat restaurant was een muur volgehangen met oude Beatles foto’s. Waarom? Omdat de Beatles hier in Obertauern een deel van de film Help opnamen! Er is hier ook nog ergens een monument voor de Beatles. Misschien dat we dat ook nog spotten. 

In onze badkamer hebben we een infraroodcabine en daar hebben we na het skiën maar eens gebruik van gemaakt.  Heerlijk! Hopelijk helpt het ook wat voor Christel’s stijve nek die al heel wat weken aanhoudt. Dat weten we nog niet maar Christel had na afloop wel een hele rode ruggengraat. Precies zoals de plaatjes in de handleiding toonden. 

Categorieën: Wintersport

3 reacties

Leny · 2020/02/14 op 13:15

Beterschap met je verkoudheid Christel.
Geniet verder van de mooie omgeving, het skiën en het ? eten. ?

Liesbeth · 2020/02/13 op 20:01

Al met al lekker skiën dus, veel plezier nog morgen!

RiAnt · 2020/02/13 op 16:42

Wat weer genieten, hopelijk nog een paar mooie dagen gr.

Gesloten voor reacties.