Het jaar 2019 was een goed jaar verlopen, zeker voor wat het hardlopen betreft. Ook voor de rest hebben we overigens niets te klagen. Even wat statistieken over 2019:

 • In het totaal heb ik 5.689 kilometer afgelegd. Wandelend, hardlopend of fietsend.
 • 181 km gewandeld (vooral in Nieuw Zeeland)
 • 1051 km hardgelopen
 • 4447 km gefietst, waarvan 1871 km woon-werk verkeer.

De laatste twee weken van het jaar hebben we vooral nog wat duurloopje’s ondernomen één MTB tocht, 2x de vaste route van Horst.

Oud op nieuw vierden we net als vorig jaar in Baarlo, met een diner-dansant in Chateau de Raay. En net als vorig jaar begonnen we het nieuwe jaar met een duurloopje vanuit het kasteel. We liepen ook precies dezelfde route als vorig jaar maar dan wel met veel mooier weer. Het was koud, dat wel, maar ook zonnig met de rijp op de velden. Heerlijk!

En vandaag, zondag 5 januari, was het tijd voor de Nijmeegse Nieuwjaarsloop. Voor mij de vijfde deelname en voor Christel de vierde. We liepen de 10 kilometer (na 2x de 5 kilometer en 2x de 10 te hebben gelopen) samen met een leuk groepje van LOL Malden, bestaande uit Anke, Erik, Bram en Udo. Ik heb erg lekker gelopen en alhoewel ik niet op een echt resultaat uit was heb ik nog een redelijke tijd gelopen ook, namelijk 56:35. Dat was 4 seconden langzamer dan vorig jaar. Mijn beste tijd hier liep ik overigens in 2015 met 55:20 op bevroren ondergrond. Ook Christel liep heel lekker. Zij kwam na 58:32 voluit sprintend over de finish. Met die sprint versloeg ze nog net een 10 tot 20 jaar jongere man. Zoiets geeft voldoening als je bijna 50 bent!

Onze voorlopige hardloop agenda voor 2020 ziet er zo uit:

 • 21 maart – Stevens Stadscross – 8km – Christel
 • 22 maart – Stevensloop – halve marathon – Leon
 • 17 mei – Ketelwaldtrail – 17km – beiden
 • 7 juni – Breakout Run Schaijk – Christel
 • 14 juni – Maastrichts Mooiste – 10EM – beiden
 • 18 oktober – Molenhoeks Makkie – 15km – beiden
 • 14 november – Zevenheuvelenloop – 15km – beiden

Hier kunnen best nog wat loopjes bij komen, zoals een trail ergens in september. Maar nu eerst op naar de halve marathon. Ik hoop een strak schema te kunnen volgen om -eindelijk- een keer onder de 2 uur uit te komen.

Categorieën: Hardlopen