Gisteren mochten we weer! Wat? De Zevenheuvelenloop. Voor mij de zevende keer op rij en voor Christel de 6e keer omdat ze in 2017 de Zevenheuvelennacht liep na herstel van haar enkelbreuk. De 7HL is echt een vast moment geworden op onze hardloopkalender net als het Molenhoeks Makkie. Alleen is de 7HL ‘iets’ drukker, met bijna 20.000 lopers die de finish haalden. En deze editie was echt helemaal top. Het was namelijk perfect hardloopweer, met af en toe een zonnetje, helemaal droog, nauwelijks wind en een redelijke temperatuur.

We verzamelenden ons weer met de lopers van LOL in de Montessorischool aan de Heyendaalseweg, dichtbij de start. Een gezellige en informele boel. Sommigen waren wat zenuwachtig, waaronder ik ook en iedereen had er zin in. Ruim op tijd liep iedereen richting de start. De start is verdeeld in verschillende vakken. Het komt allemaal niet zo heel precies maar ik stond ingeschreven in het rode vak en ben gestart op het eind van het bruine vak wat eigenlijk weer vooraan het rode vak is. Daardoor vrij snel kunnen starten na arriveren in het startvak, wat best fijn is. Ik had gelijk een lekker tempo te pakken en liep ook meteen een stukje weg van Bram en Anke waarmee ik in het startvak stond. De eerste 5 kilometer is voor mij altijd een mooie graadmeter. En die 5 kilometer liep ik gemakkelijk en in een mooi gelijkmatig tempo. Aan het einde van die 5 kilometer kon ik uitrekenen dat ik op die manier net op of onder mijn PR zou uitkomen. De tweede 5 kilometer ging in bijna hetzelfde tempo verder, ietsiepietsie sneller. Maar rond kilometer 8 kreeg ik wel last van twee plekjes onder de voet, eentje onder elke. Ik voelde dat dit blaren werden. Jammer dan, maar toch gewoon maar doorlopen. Het gevoel op het 10 kilometer punt was nog steeds goed en aan mijn tijd kon ik zien dat ik een PR kon lopen. Nou, dat motiveert! En na de laatste klim kon ik nog een beetje versnellen. Met een heerlijk gevoel kwam ik, niet eens uitgeput, over de finish in 1:20:45, waarmee ik 47 seconden sneller was dan mijn tijd uit 2016. Een fijn nieuw PR dus!

Aangezien het vrij fris was heb ik op niemand gewacht maar ben rustig teruggelopen, zelfs nog met een stukje joggen, naar de school. Een aantal mensen waren al binnen. Hier kon ik heerlijk wat energie tanken. Wat drinken, wat snoepen. Fijn! En toen kwam een notificatie van de 7HL-app binnen over de tijd van Christel. Ook die had een PR gelopen! Een stuk onverwachter dan mijn PR wellicht, dus nog mooier. Ook Christel bleek echt lekker gelopen te hebben en al snel het gevoel te hebben dat er een goede tijd in zat al wist ze niet meer zo precies waar haar PR op stond. Maar dat liep ze dus wel. Na 1:24:49, 7 seconden sneller dan in 2015, kwam ze over de finish.

Kortom we waren beide heel erg tevreden. De meeste lopers van LOL genoten van deze editie. Dat is goed te zien op de foto die na afloop is genomen.

Voorlopig zitten de hardloopwedstrijden er weer op. Wellicht nog de Nieuwjaarsloop begin 2020. En dan? Met Wat beetje extrapoleren en voorlichting rekenen kom ik met deze tijd op de 15km uit op een tijd onder de 2 uur voor de halve marathon. Dat wil ik heel graag. Dus misschien loop ik wel de halve marathon van de Stevensloop in Maart. En heel misschien krijg ik Christel mee. En anders loopt die daar vast de 10.

Categorieën: Hardlopen