Zondag 3 november liepen we de Bosloop in Malden. Dat is mooi precies twee weken na het Molenhoeks Makkie en twee weken voor de Zevenheuvelenloop. En eigenlijk dus een echt goed moment om de benen nog een keer te testen voor de 7HL. Een geslaagde test!

Overigens hebben het weekend na Molenhoeks Makkie de benen een keer anders getraind. Eindelijk reden we weer een keer een toertocht op de mountainbike, de Reichswald Mookerheide toertocht. Een hele pittige maar mooie tocht. Het ging ons verrassend goed af zodat we beiden een stukje meer reden dan de 30km plus heen- en terugweg die we van plan waren. Ik reed de 40 kilometer, die 46 kilometer bleek en Christel reed de tweede lus van de 40 kilometer waardoor haar route zo’n 42 kilometer lang was. Totaal reed ik 68 kilometer en Christel 64.

Terug naar de Bosloop. De Bosloop is een lekker kleinschalige loop die georganiseerd wordt door de Pedaleurs in Malden. Naast afstanden voor de kinderen kun je een 5 kilometer lopen, een 10 kilometer en een 15 kilometer. Die 15 is eigenlijk niet zo leuk want dan loop je min of meer het parcours van de 10 gevolgd door het parcours van de 5 en dat loopt dan weer voor een deel gelijk aan het laatste stuk van de 10 kilometer. De 10 kilometer is de leukste afstand. Sowieso is 10 kilometer leuker dan 5, maar de route van de 10 voert ook nog eens over de altijd fraaie Mulderskop waardoor er nog een paar hoogtemeters in het parcours zitten. We liepen de Bosloop overigens voor de 3e keer. De eerste keer liepen we beiden de 5 kilometer en 2 jaar geleden liep Christel de 5 en ik de 10. Dat was toen overigens met 53:12 meteen mijn snelste 10km. Die tijd heb ik nog niet verbeterd. Ook vorige week niet al scheelde het niet veel.

Het leuke aan zo’n kleine lokale loop is dat je aardig wat bekenden tegenkomt. Diverse lopers van LOL deden mee en trainer Erik en een paar andere mensen van LOL stonden aan te moedigen. We hadden zelfs een LOL banner met tafeltje om bij te verzamelen en spullen bij achter te laten. Handig! De start van de race verliep voorspoedig. Christel en ik startten samen met Bram, ook van LOL. Ik liep al snel een klein stukje voor hun en dat heb ik eigenlijk de hele tijd gedaan. Ik kon een behoorlijk gelijkmatige race lopen. Mijn langzaamste kilometer ging in 5:33 (dat was de kilometer waarin de Mulderskop zit) en mijn snelste in 5:03. De kaatste kilometer ging best snel maar niet meer zo snel als ik gehoopt had. Ik was toch nog ergens een beetje kapot gegaan waardoor ik niet meer kon versnellen. Mijn eindtijd van 53:26 was daardoor net geen PR. Toch heb ik het gevoel dat het voor de 7HL wel goed zit. Ik moet in staat zijn om daar in de buurt van mijn PR te lopen. Althans, als de weersomstandigheden een beetje meewerken.

Ook Christel liep een lekkere en tamelijk vlakke race. Zij dacht er meer dan een uur over te gaan doen en was met 58:30 dus meer dan tevreden. Zij liep de hele race voor Bram uit maar moest een stukje voor het einde haar veters opnieuw strikken waardoor Bram haar alsnog voorbij ging. Was anders een mooie strijd geweest!

Vanochtend liepen we onze laatste lange duurloop voor de 7HL. Inclusief een stukje door de Overasseltse Vennen. Mooi!

Categorieën: Hardlopen