De ochtend begon wat hectisch omdat ik online meende vast te stellen dat de eerste trein waar de fietsen mee naar Bregenz konden pas om 19:00 ging. Daarom nog voor het ontbijt naar het station gewandeld om daar navraag te doen en kaartjes te kopen. Gelukkig bleek daar dat we ook om 15:00 met de trein naar Bregenz konden zoals we dat eigenlijk al gewild hadden.

Na alsnog van het erg goede ontbijt in ons hotel genoten te hebben, zijn we maar de Altstadt gelopen en hebben daar rustig rondgewandeld en rondgekeken. Vanwege de beperkte tijd die we hadden wilden we eigenlijk niets bezichtigen maar om in de burcht van Salzburg te komen moest je een toegangskaartje kopen. We zijn met de tandradbaan omhoog gegaan om het slot te bekijken. We raakten zo enthousiast dat we prompt besloten tot een broodje op de hand in plaats van ergens gaan zitten voor de lunch. We hadden nu tijd om de burcht uitgebreider te bekijken en zelfs om nog wat van de musea in de burcht te zien. De burcht is echt heel gaaf. Één van de grootste van Europa en nog helemaal intact.

We waren keurig op tijd op het station. Fijn ook want de lift die ons met onze fietsen naar het juiste perron moest brengen was buiten gebruik. En met de trap was het toch wel ruim 2 verdiepingen. Even binnenlopen bij het Reisezentrum bood uitkomst. We werden door 2 man beveiligingspersoneel met een personeelslift naar het juiste perron gebracht. Fijne service! De treinreis verliep vervolgens voorspoedig met nog mooie uitzichten op de dalen en bergen van Oostenrijk. En ik kon de ontknoping van de Vuelta zelfs nog meepakken (via WiFi en 4G).

Bij aankomst in Bregenz samen met 2 andere fietsers 4 fietsen en bagage uit de trein gehaald. Met vereende krachten gaat dit toch gemakkelijker. In Bregenz hebben we nogmaals op een terrasje gegeten om vervolgens in het donker nog een kilometer of 6 naar ons hotel in Lindau te fietsen. Hier genieten we nog van een Hugo om de vakantie af te sluiten.