Vanochtend regende het nog flink en daarom zijn we laat vertrokken, om 11:30. Het weer zou gedurende de dag verbeteren en dat deed het ook. We vertrokken in ‘full battle dress’ maar dat bleek vooral nuttig tegen de kou. De regen bleef beperkt tot wat lichte regen en miezer. En het laatste uurtje hebben we zowaar in de zon gereden.

Vrijdag eindigden we met een stevige klim van 16% of meer die ons naar ons hotel op een heuvelrug bracht. Dat betekende dus vanochtend dalen! We konden niet voluit gaan vanwege de kinderkopjes en het natte wegdek. Neemt niet weg dat het een mooie afdaling naar de Tegernsee was. De route vandaag was wederom door een groen en golvend landschap over mooie, rustige weggetjes. Deels ging de route ook nog onverhard over paden en paadjes die ongeschikt geacht worden voor fietsers met bepakking die aangeraden worden om af te stappen. Onzin natuurlijk. Voor onze Santossen geen enkel probleem! Zoals alle dagen hiervoor was de route weer heerijk afwisselend. Door bos, door agrarisch gebied, langs stroompjes, op (vaak steil, soms ruim boven de 10%) en af en toe door een dorpje. Regelmatig met uitzicht op de bergen en verschillende meren. 

Tegen lunchtijd werd het (tijdelijk) soort van droog en probeerde de zon er voor de eerste keer doorheen te piepen, nog met weinig succes. Na de lunch in een konditorei/café in Schliersee (wat een fijne lunchplekken trouwens, die konditoreis) hebben we nog een tijdje een beetje regen gehad. Maar we zagen ook al een stukje blauwe lucht. Na de koffiepauze in Fischbachau begon het dan echt op te klaren en het laatste stuk naar Bad Feilnbach toe was dan ook bijzonder aangenaam. Nog eens extra omdat het een stuk minder zwaar was dan de beschrijving deed vermoeden.

Vlak voor Bad Feilnbach stuitten we voor het eerst op een plek waar fruit langs de weg verkocht werd. Onlangs de enorme hoeveelheden appel-, peren- en pruimenbomen in deze regio waren we nog niets tegengekomen. Nu gelijk maar een zak heerlijke kwetsen gekocht. Hier bakken ze daar mee maar wij weten er zo ook wel raad mee. Wat niet wil zeggen dat we het pruimengebak links laten liggen. In tegendeel.

We overnachten nu in Bad Feilnbach wat, vanwege de ligging en het milde klimaat ook wel het Meran van Beieren wordt genoemd. En zo heet ons hotel dan ook: Bayerns Meran.

Statistieken
52,8 km – 3:21 – 15,9 km/h – 600 hm

Download file: 09-09-19.gpx

1 reactie

Liesbeth · 2019/09/09 op 22:10

Een stukje ervaring is toch ook wel belangrijk denk ik met dat fietsen met bepakking. Ik zou het jullie niet (veilig) na kunnen doen denk ik.
Gelukkig werd het weer zonnig vandaag, hopelijk de rest van de week ook nog! Hier in NL krijgen we morgen geloof ik ook nog een mooie dag, maar woensdag weer regen.
PS jullie maken me wel ook nieuwsgierig naar de mooie hotelkamers, misschien volgende keer toch een (detail)fotootje ter illustratie?

Gesloten voor reacties.