Zoals gisteren al aangekondigd zijn we vandaag doorgegaan met het bekijken van de vulkanische bezienswaardigheden in de omgeving van Rotorua. Overigens is er ook het nodige aanwezig in Rotorua zelf. Zelfs in het centrum van de stad zijn warmwaterbronnen en ‘fumerols’ (rookgaten). Heel bijzonder. En overal waar die zijn hangt de lucht van rotte eieren, gelukkig in zijn meest milde en niet echt storende variant. Naast dat we de Waimangu Volcanic Valley bezochten hebben we vanavond gegeten in het Stratosfare restaurant boven aan de gondel. Voorafgaande aan het eten hebben we een aantal ‘Luge’ afdalingen gedaan.

Vanochtend eerst rustig ontbeten en weer wat gekletst. Daarna naar Waimangu Volcanic Valley gereden op een half uurtje van Rotorua. Dit is een bijzondere vallei die zijn bijzonderheden heeft verkregen door relatief recente vulkanische activiteit. Op 10 juni 1886 werd een hele rij aan kraters gevormd door een hele grote uitbarsting van de vulkaan Tarawera. In 1917 was er nog een uitbarsting van de zogenaamde Frying Pan Flat. Beide gebeurtenissen en het actief zijn van een hele grote geiser in de periode 1900-1904 heeft de complete vallei gevormd zoals die nu is. Kleine wijzigingen vinden nog steeds plaats door de continue vulkanische activiteit.

We zijn deze vallei van het begin tot aan het kratermeer Rotomahana doorgewandeld over een pad waarvandaan veel thermische/vulkanische bijzonderheden en overblijfselen te zien zijn en op borden worden uitgelegd. De extra lus naar boven (weer veel treden, gelukkig was onze spierpijn van eergisteren bijna over) bleek alleen een picknickplek met mooi uitzicht over het meer op te leveren.

Vervolgens hebben we nog een tochtje met een boot over het meer gemaakt. Het begin van die tocht was niet echt bijzonder maar toen kwamen we in een hoek waar nog allerlei thermische/vulkanische activiteit gaande is, waaronder een geiser die elke 8 minuten omhoog spuit. Wederom erg mooi.

We waren vandaag tijdig terug in de B&B om te douchen en om te kleden voor het avondeten. Maar eerst moesten de Alpaca’s nog bekeken en gevoerd worden. Ze hebben verschillende Alpaca’s bij de B&B en ik moet zeggen dat het erg grappige en ‘doddige’ dieren zijn. Ze eten uit de hand en hun lippen geven een grappig gevoel op de handpalm. Ze schijnen ook ontzettend veel wol te groeien die gebruik gemaakt kan worden om kleding van te maken maar bijvoorbeeld ook om het huis te isoleren wat de eigenaren gedaan hebben.

Onze avond begon met een gondelvaart omhoog de berg op. Op die berg vindt aanstaand weekend het Crankworkx Rotorua MTB festival plaats, met onder andere MTB wedstrijden in diverse disciplines voor de profs. Wij zagen delen van het parcours in opbouw. We werden al akelig te zien hoe dat parcours eruit ziet, laat staan als de bikers over het parcours vliegen. Gegeven de grote ‘gaps’ die overbrugd moeten worden d.m.v. schansen kun je daadwerkelijk beter van vliegen dan van biken spreken.

Wij hadden vanavond nog onze eigen op zwaartekracht gebaseerde downhill activiteit, namelijk de zogenaamde ‘Luge’. Dat is een soort kart die aangedreven wordt door zwaartekracht in plaats van een motortje en waarmee je over een betonnen baan de helling af racet. Je kunt er heel goed en direct mee sturen en je kunt remmen. We kochten eerst kaartjes voor twee ritten naar beneden maar we vonden het zo gaaf dat we er nog twee ritten bij deden. We hadden daar ook net genoeg tijd voor, voordat we ons in het restaurant moesten melden. Echt heel erg leuk om te doen!

We sloten de avond af met lekker en heel uitgebreid buffet in het restaurant. Normaal gesproken zijn we niet zo van de buffetten maar deze was bijzonder goed en met een plaatsje aan het raam hadden we een fraai uitzicht over Rotorua in het donker.


1 reactie

RiAntEw · 2019/03/12 op 13:06

Prachtig

Gesloten voor reacties.