We zijn vandaag heel rustig opgestart. Eerst hebben we uitgebreid de tijd genomen om te ontbijten en met de eigenaren van de Straw Lodge te kletsen. We hebben hun zelfs nog even met een computer probleempje geholpen. Trudy en Barry hebben fietsen te leen en die hebben we gebruikt voor een tochtje, van uiteindelijk 52 kilometer, door de Marlborough Wine Country. Dat tochtje hebben we gepland aan de hand van de suggesties van Trudy. 

De eerste stop was bij de Brancott Estate, een vrij groot Nieuw Zeelands wijnhuis. Het uitzicht daar was prachtig maar natuurlijk hebben we er ook een wijnproeverij gedaan na een korte film met uitleg over het ontstaan van de estate en de wijnen die men er maakt. We proefden vijf verschillende wijnen in plaats van de vier die op de lijst stonden. De extra was een heerlijke bubbel. Allemaal lekkere wijnen met een leuke uitleg erbij. Overigens ook allemaal wijnen die alleen ter plekke verkocht worden. In het algemeen verkopen ze hun wijnen wereldwijd, vooral Sauvigon Blanc (‘Sav’) en Pinot Noir. 

Hierna fietsten we door, met tussendoor een korte picknick in de schaduw (het was vandaag 30 graden), naar het Omaka Aviation Heritage Centre. Een heel mooi museum waar wij de verzamelingen oorlogsvliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog bekeken. Mooi opgezet op basis van de collectie van Peter Jackson, regisseur van Lord of the Rings. De levensechte ‘scenes’ (eigenlijk ‘tableau vivants’) zijn ontworpen door mensen die ook actief zijn in de filmindustrie. Echt een gaaf museum. Toen we in het cafeetje bij het museum wat zaten te drinken kwam een Duits stel binnen dat wij in Bruce Bay ontmoet hadden en toen uitgebreid mee gekletst hebben. Gezellig maar daardoor zijn we wel wat laat vertrokken voor de terugrit. 

Terug fietsten we een groot stuk over redelijk drukke wegen, dwars door de wijnstreek, maar we sloten af met vele kilometers over een gravelweg langs de rivier. Rustig en mooi, maar wel wat grovere gravel dan we hadden verwacht, waardoor we pas laat terug waren.

Trudy had voor vanavond restaurant Hans Herzog geboekt, restaurant en wijnhuis! Dit was echt ‘fine dining’ met heerlijke wijnen. En deels ook erg verrassende. Blijkt dat Hans Herzog 29 verschillende druivenrassen verbouwt. Zowel de gewone zoals Sauvignon Blanc en Pinot Noir, als druiven die je hier niet verwacht zoals Montepulciano en Viognier. Barry bracht ons naar het restaurant in zijn oude gerestaureerde Morris Minor ‘Woody’. Hij bleek er liefst zes te hebben!

Nog een leuk weetje: de Straw Lodge (letterlijk ‘hooihuis’) heet zo omdat de in de muren een dikke laag stro is verwerkt. Dat zorgt voor een perfecte isolatie. Vandaag was het buiten weliswaar 30 graden maar binnen bleef het heel aangenaam.

Morgen verlaten we het Zuidereiland en gaan we met de veerboot naar het Noordereiland. 


1 reactie

RiAnt · 2019/03/04 op 19:01

goede vaart morgen, grt.

Gesloten voor reacties.