Van het ene ‘Little Slice of Paradise’ naar het andere! We moesten vandaag een flink stuk rijden. Volgens de routeplanner 5:30 maar door diverse wegwerkzaamheden duurde het een stuk langer. Maar dan ben je ook ergens. De inwoners van Kaikoura noemen hun plek liefkozend en niet geheel onterecht ‘our own slice of paradise’ en dat zouden de inwoners van Golden Bay met evenveel recht kunnen zeggen. Ook hier is het weer heel erg mooi.

We reden vanochtend eerst noordelijk Kaikoura uit over de SH1. Deze weg is tijdens de aardbeving van eind 2016 flink getroffen. De weg is nu weliswaar alweer een tijdje open maar er wordt nog volop aan gewerkt met het nodige oponthoud tot gevolg. Ook aan de bergwanden kun je de sporen van de aardbeving nog goed zien. Er zijn toen vele aardverschuivingen geweest en die zijn als een soort van littekens zichtbaar op de bergwand.

We reden via het grote wijngebied in Marlborough (rondom Blenheim), waar we later nog twee nachten gaan verblijven, naar Nelson. En uiteraard was de route weer heel erg mooi. Aan de zuidkant van het Abel Tasman National Park draaiden we weer landinwaarts waar een hele mooie, bochtige en bergachtige weg begon. In dat gebied was verleden jaar een cycloon geweest en dus stuitten we ook daar op wegwerkzaamheden.

Eindelijk kwamen we dan tegen zessen in Pohara, in de Golden Bay aan. We verblijven hier drie nachten in de Bay Lodge. Ook deze B&B wordt weer gerund door een Belgisch echtpaar en is zeer luxe. Het is ook self-catering. Weliswaar met de optie voor ontbijt maar die is er niet bij geboekt. We hebben daarom zelf ontbijtspullen gekocht en we hebben zelfs vanavond in onze ‘studio’ gegeten. Simpel maar aangenaam. Een paar kant-en-klare salades en een fles wijn. Meer heb je niet echt nodig. Kan overigens zo maar zijn dat het gelijk ook de laatste keer is dat we zelf voor ons eten zorgen. De komende dagen is dat hier niet praktisch (2 kookplaatjes, 3 mini-pannetjes) en op de meeste plaatsen kan het niet.

Voor het avondeten hebben we nog een ommetje gemaakt naar het strand van Pohara. We kregen daar al een eerste indruk van de schoonheid van de Golden Bay. Na het eten hebben we samen met de eigenaar van de Bay Lodge onze plannen voor de komende dagen gemaakt na eerder al input te hebben gekregen van zijn vrouw. Morgen gaan we als eerste een lange wandeling maken. We lopen dan het noordelijk deel van de Abel Tasman Coast Track, één van Nieuw Zeelands Great Walks.

Categorieën: Vakantie

1 reactie

RiAnt · 2019/02/28 op 22:54

Wat weer een paar mooie dagen voor jullie, maar hier was het ook 5 dagen prachtig weer heel veel zon. Grt.

Gesloten voor reacties.