Rustig aan doen was vandaag het devies. Enerzijds omdat we een aantal zeer enerverende dagen achter de rug hadden met steeds vrij vroeg opstaan en anderzijds omdat het een regenachtige dag was. Het was ook een reisdag en door de regen konden, of beter gezegd wilden, we niet echt veel doen.

Dus stonden we vanochtend wat later op dan normaal en deden het rustig aan. We namen ook onze tijd voor het ontbijt en hebben nog uitgebreid gekletst met onze hosts Annemie en Steve, o.a. over hoe ze e.e.a. voor elkaar hadden gekregen in Wanaka. Na een hartelijk afscheid zijn we gaan rijden. De rit voerde ons over de Haast Highway (HW6) van Wanaka naar Bruce Bay. Het eerste stuk tot aan Makarora was gelijk aan gisteren maar zag er nu met veel wolken, en overigens toen nog veel zon, toch weer anders uit. Na Makarora werd het geleidelijk steeds bebosten. Het zuid-westen van NZ wordt door regenwoud gekenmerkt en dat was hier ook goed te zien. Vanaf hier was de route heel erg groen en reden we meest door dat regenwoud. Ook de bergen om ons heen waren groen. Fifty Shades of Green is hier wel van toepassing!

Dat alles maakt de Haast Highway overigens wel een bijzondere weg om te rijden en de regen en lage wolken maakten het nog eens extra bijzonder. Langs de HW6 zijn verschillende punten om te stoppen en een korte wandeling te maken. Dat hebben wij ook een paar keer, in de regen, gedaan. De eerste stop was ook met de relatief langste wandeling, naar de Blue Pools. Normaal gesproken moet je bijzondere blauwe stukken water moeten zien maar nu was het een kolkende grijze rivier. Imposant genoeg, maar helaas niet met de verfijnde schoonheid die het normaal zou hebben. Om daar naartoe te lopen hebben we trouwens voor het eerst deze vakantie de regenbroeken aangetrokken. Helaas was dat ook echt nodig! De volgende twee stops waren bij de mooie Fantail Falls en even later de Thunder Creek Falls die zijn naam zeker waar maakte. Overigens waren de watervallen heel erg goed voorzien van water door de recente en grote hoeveelheden regen en waren het ook niet de enige watervallen die we vandaag zagen. We hadden eigenlijk de hele tijd wel zicht op de ene of andere waterval.

Op een picknickplaats met overdekte plekken hebben we geluncht. Niet de ideale dag voor een picknick maar dat kwam met de tijd, mede vanwege het late vertrek uit Wanaka, wel zo goed uit. Aan het einde van de Haast Highway, in … Haast, hebben we nog een kopje koffie gedronken om vervolgens via het vervolg van HW6, wat hier de Glacier Highway heet, naar Bruce Bay te rijden. Tot Bruce Bay reden we zou ongeveer door een groene tunnel met aan beide kanten van de weg ondoordringbare groene wanden. Bij het oversteken van enkele grote rivieren konden we al enkele blikken werpen op de Tasman sea, die tussen NZ en Australië ligt.

We eten en slapen vandaag en morgen in de Mahitahi Lodge in Bruce Bay. We hebben vanavond alle tijd om te bedenken wat we morgen gaan doen. Morgen en zaterdag schijnt het weer een stuk beter te worden. Fijn, wat dat betekent dat één of meerdere bezoeken aan de Fox en/of Franz Joseph gletsjers er wellicht inzitten.

Mt. Cook Lily

En dan nog even dit. Gisteren waren we helemaal vergeten te vertellen over een bloemetje wat we hoog in de bergen zagen. Een enerzijds wat onaanzienlijk bloemetje maar bij nadere beschouwing toch wel heel mooi. De piloot wist Christel te vertellen dat het een Mt Cook Lily was. Weten we dat ook weer.

Categorieën: Vakantie

1 reactie

RiAnt · 2019/02/21 op 22:03

Hopelijk weer opgedroogd en goed geslapen.mooie dag vandaag

Gesloten voor reacties.