We zijn 2019 weer eens lekker begonnen. Maar eerst nog even een korte terugblik.

In 2018 heb ik weer meer dan 1000km hardgelopen en meer dan 4000km gefietst. Bij dat fietsen zaten wel aardig wat woon-werk kilometers. Sinds ik met de Santos naar VR Lab fiets pak ik aanmerkelijk vaker de fiets, eigenlijk zo goed als altijd als het weer een beetje meehelpt en ik niet nog andere afspraken buiten VR Lab heb. Hardlopend zijn we 2018 rustig geëindigd. Na de Mokerslag hebben we vier weken later weer aan de Zevenheuvelenloop meegedaan. Ook Christel liep weer de 15km in plaats van de Zevenheuvelennacht. We hadden fantastisch weer en dat leidde tot goede tijden voor ons beiden. Voor mij bijna een PR, met 1:21:34, en Christel liep met 1:27:00 haar op twee na beste tijd. Hierna zijn we regelmatig blijven lopen met zelfs nog een lekker loopje op eerste kerstdag.

We begonnen 2019 dit jaar in Baarlo waar we met een diner-dansant het jaar 2018 uitluidden. Ondanks de copieuze maaltijd met lekker wijnarrangement hebben we op nieuwjaarsdag vervolgens een lekker stukje gelopen in de omgeving van kastelendorp Baarlo. Bijna 10 kilometer was een mooi begin. Zelf heb ik dan op zondag 6 januari weer meegedaan aan de Nijmeegse Nieuwjaarsloop. Het was aangenaam loopweer en de 10 kilometer waren dan ook heerlijk om te lopen. Mijn PR op de 10km van de Nieuwjaarsloop liep ik alweer 4 jaar geleden in 55:20. De omstandigheden, vriesweer dus harde ondergrond, waren toen net wat beter. Nu kwam ik tot 56:31. Ook niet slecht, maar 4 jaar ouder, een kilootje zwaarder en de andere omstandigheden maakten dat er dit jaar voor mij niet meer in zat.

De komende tijd houden we het hardlopen bij. We zullen in januari waarschijnlijk niet meer veel fietsen. Maar … januari staat verder volledig in het teken van voorbereiding op onze lange trip naar Nieuw Zeeland. We gaan het Zuider- en Noordereiland in een week of 7 verkennen. De route staat al vast, de overnachtingsplekken zijn gereserveerd en een aantal activiteiten zijn geboekt. Die vakantie gaat vast bestaan uit veel wandelen, trampling noemen ze dat daar, wat trailrunnen en ook nog wat fietsen. O.a. de Central Otago Rail staat op het programma. Binnenkort is meer over onze vakantie te lezen op deze plek. Dus stay tuned for more …

O ja, ondertussen heeft deze website een complete makeover gehad. Een upgrade naar de nieuwste versie van WordPress, inclusief in gebruik nemen van de nieuwe block editor (dit artikel is het eerste dat daarmee geschreven is), afscheid nemen van een aantal lastige plugins, waaronder NextGen Gallery, waren de directe aanleiding. En dus gelijk maar gekozen voor een nieuw fris uiterlijk met een modernere manier van het presenteren van de foto’s.

Categorieën: Hardlopen