Falkenberg – Varberg, 47km, 120hm

We mochten een dagje uitrusten. Dat wil zeggen, we hadden een korte etappe van nog geen 40 kilometer voor de boeg. Met wat extraatjes toch nog op 47km uitgekomen, maar dat is voor ons doen toch een “walk in the park”, of hoe zeg je dat bij het fietsen?

Ook vandaag was het ontbijt weer prima. Zoals in alle hotels tot nu toe. Altijd verschillende soorten brood, ruime keuze aan kaas, vleeswaren en zoet, altijd ei, fruit en … altijd minimaal één maar meestal soorten haring en andere vis. Lekker! Overigens konden we gisteren zelfs buiten ontbijten, maar daar was het vandaag een beetje te fris voor. Het was overigens prima weer, maar niet meer die 27 à 28 graden van gisteren. Beter fietsweer eigenlijk!

Na vertrek hebben we eerst nog wat rondgereden door de oude stad (Gamle Stan) van Falkenberg met zijn karakteristieke houten huisjes. Daarna verliet de route tot Varberg nooit ver de kust. Regelmatig maakten we een kort uitstapje naar een haventje of naar een strand. De route deed veel leuke vissersdorpjes aan en een aantal natuurgebiedjes die direct aan zee lagen. Ons hotel bereikten we lekker vroeg in de middag een paar kilometer voor Varberg, het Varberg Kusthotel. Groot en luxe en direct aan zee. Dus nog even de gelegenheid genomen om pootje te baden en Christel heeft zelfs nog even op het strand gelegen.

Na een verfrissende douche zijn we naar Varberg gefietst over een heel mooi fietspad direct langs de zee, langs de rotsen op. Dat fietspad kwam uit bij de fraaie en stoere burcht van Varberg, het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze dag. Uiteraard hebben we de burcht, die gewoon toegankelijk was, bekeken en daar bij het cafe nog een lekkere Latte Macchiato gedronken. Ondertussen was het ons ook duidelijk geworden dat de Zweden een ruimte zege geboekt hadden op de Mexicanen en de Duitsers door de Zuid Koreanen naar huis gestuurd waren. Dat werd door de Zweden in Varberg natuurlijk stevig gevierd. Na de burcht zijn we nog even het centrum ingelopen om daarna weer terug te keren naar de burcht waar we gegeten hebben bij een nieuw restaurant, Happy Fish, waar we uiteraard lekker gegeten hebben en alweer buiten.

Op de terugweg naar ons hotel en ook nu nog konden we genieten van een fraaie zonsondergang. De lage zon zette de rotsen ook nog eens in warme kleuren. Genieten!

Download file: 2018-06-27.gpx