66km

We zijn weer op vakantie! Dit keer gaan we naar Zweden, eerst een week fietsen langs de kust over de Kattegattleden en dan een week in een huisje samen met Jeroen en Auke.

Op weg naar Zweden kom je door Denemarken. Lang geleden waren we hier al eens (als backpackers) maar daarna nooit meer als toerist. Mooie gelegenheid dus om opnieuw kennis te maken. Hoe? Door een dagje in het noorden van Sjaellang te gaan fietsen voordat we oversteken naar Helsingborg in Zweden.

Ik had een route samengesteld, nou zeg maar gerust “gehatseflatst”, met behulp van de Open Cycle Map kaart van Denemarken. Middels een combinatie van de nationale route 9, twee regionale routes en verbindingen was er een rondje ontstaan van Snekkersten, waar we overmacht hebben, langs de kust naar het zuiden, afbuigen naar het westen, naar Fredensborg, noordelijk tot aan de kust en langs de kust en door bossen naar Helsingør, vanaf waar het nog maar een paar kilometer was om weer in Snekkersten uit komen. De route was erg verrassend, verrassend mooi, verrassend afwisselend en verrassend golvend. Fraaie kustwegen, onverharde wegen en smalle paadjes, voortdurend licht op en af. Nooit lang klimmen maar ook nooit lang helemaal vlak. Langs fraaie huizen, landhuizen, molens, kastelen en door een golvend groen landschap. En dan nog wat aardige stadjes, zoals Fredensborg en Helsingør. Een stuk mooier dan we verwacht hadden! Kortom: een heerlijke eerste fietsdag.

Weer terug bij ons uitgangspunt hebben we de fietsen weer op de auto gedaan en zijn met het veer overgestoken naar Helsingborg, Zweden. Ingecheckt en simpel maar lekker gegeten bij Mezo, een soort van Turks restaurant.

Zondag beginnen we aan de 6-daagse Kattegattleden fietstocht, in noordelijke richting langs de kust naar Göteborg. Daarom brengen we morgen de auto alvast naar Göteborg. Vanaf daar rijden we volgende week zaterdag namelijk verder noordwaarts naar ons adres voor de 2e week.

Download file: 2018-06-22.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2018/06/23 op 14:35

Wat een mooie plaatjes dat is echt genieten, veel fiets plezier in Zweden, Gr.

Gesloten voor reacties.