De dag van de terugreis. We hadden een vlucht vanaf Faro terug naar Rotterdam om 19:00 dus nog voldoende tijd om wat te doen. Eigenlijk zouden we met taxi en trein zo ergens in de middag in Faro arriveren. Dit zou betekenen dat we geen tijd ’s ochtends hadden om nog iets in de omgeving van Tres Marias te doen maar ook geen tijd ’s middags om nog iets in Faro te doen. Daarom hadden we een taxi transfer terug naar Faro geregeld. De taxi zou ons om 9:00 bij Tres Maris oppikken dus hadden we nog niet tijd voor een prima ontbijt. Over het algemeen is het ontbijt niet al te best in de zuidelijke landen maar op deze vakantie hebben we dat niet gemerkt. Overal was het ontbijt goed tot zeer goed te noemen. Lekker brood, voldoende soorten belegen, altijd wel ei en altijd ook vers fruit. Tijdens het ontbijt zagen we de huis-struisvogel nog een paar keer voor ons langs paraderen, soms gevolgd door de ezels.

De taxirit naar Faro was met dezelfde dame die ons ook al in Faro had opgehaald. Voor de afwisseling koos ze nu voor een rustige en hele mooie route meer door het binnenland. Even na 11:00 waren we op de luchthaven. We hadden nagevraagd of er bagageopslag beschikbaar was en men had ons verteld dat die er was. Wat men ons niet verteld had was dat dit stuk was! Even via internet zoeken bracht ons vervolgens op het idee om naar Forum Algarve te gaan, een mooi en groot winkelcentrum waar ook bagageopslag zou zijn. En die is er ook maar ook deze was stuk. Toen hebben we eerst maar even een koffie gedronken en bedacht wat we dan verder gingen doen. Besloten om toch maar naar Faro te gaan en daar te bezien wat we zouden doen met de bagage. In Faro werden we dichtbij het oude centrum gedropt. Via een mooie poort (met alweer ooievaarsnesten) liepen we de oude stad in. Heel centraal zagen we een terrasje waar we wel wat wilden eten. Toen de ober op ons afstapte stelde ik hem een deal voor: wij uitgebreid eten bij hem en hij onze tassen zo lang opslaan totdat we naar de luchthaven moesten. Geregeld! Vervolgens hebben we daar toch uitgebreid gegeten, een uitgebreide schotel met schelpdieren was onze maaltijd! Heerlijk. Overigens vermoed ik dat we op de laatste dag van onze fietsvakantie in de Algarve, een aantal jaren geleden, op dezelfde plek aten! We moesten lang op het eten wachten, wat overigens netjes aangekondigd was, maar daarna konden we dan ook genieten! 

Na het eten hebben we nog wat rondgelopen door en om het oude centrum. Dat centrum is rustig en mooi met veel leuke plekjes. Het is echter ook heel klein zodat je met een uurtje of zo alles wel zo’n beetje gezien hebt. Dus nog maar even wat gedronken voordat we de tassen weer ophaalden bij het restaurant en naar de taxi’s liepen voor de laatste taxirit van de vakantie. De terugvlucht was lekker op tijd en verliep voorspoedig. Even na middernacht waren we weer thuis.

Categorieën: Vakantie