Longuiera – Vila Nova de Milfontes – 13,5km

Vandaag een korte maar wederom interessante wandeling.

Bij het ontbijt hebben we nog gezellig met allerlei mensen gekletst, waaronder wederom de Oekraïners die dezelfde route volgens als wij, een Frans paar en een aantal Canadezen.

Het begin van de route was zodanig door Stapreizen opgezet dat we best wel een stuk van de officiële Fisherman’s Trail zouden missen. We hebben de route daarom maar een beetje aangepast om nog wat meer van de trail te lopen. Het zou toch al een korte wandeling worden vandaag. Ondanks de relatief korte route hadden we vandaag veel afwisseling. Zowel de bekende zandige paden langs de kust op, als stukken die meer naar het binnenland lagen langs weilanden en door hoge begroeiing. We liepen vaak echt op de grens van natuur- en cultuurlandschap.

Ergens rond de middag kwamen we bij een piepkleine baai aan, een prima plek om ons lunchpakket te verorberen. En om te genieten van de golven die op rotsen en strand sloegen.

Niet lang na de lunch kwamen we op het strand van Vila Nova de Milfontes uit. Na even pootje baden zijn we langs we waterlijn naar de aanlegsteiger van het pontje gelopen. Dat pontje stelde ons in staat om een paar, hoofdzakelijk op asfalt, kilometers in te korten en daardoor tijd te winnen om het stadje nader te bekijken. Sowieso was het erg leuk om met het bootje overgezet te worden.

Bij onze B&B bleek dat we ondergebracht waren in een groot appartement een stukje verderop waar we ontvangen werden door heel aardige oude mensen die een behoorlijk woordje Frans spraken. Handig!

Na even wat opgefrist te hebben zijn we nog wat door stadje en langs strand geslenterd om uiteindelijk om een terrasje van respectievelijk koffie en witte wijn te genieten. Ook hebben we surfers en sup-pers bezig gezien.

Verder is nog vermeldenswaardig dat we vanavond geweldig gegeten hebben in restaurant Tasca do Celso dat zowel door Stapreizen als door TripAdvisor werd aangeraden. Beide aten we Choco Grelhado als hoofdgerecht, gegrilde inktvis. Heerlijk! En natuurlijk weer begeleid door een Vinho Verde.