Rondwandeling Odeceixe – 14,4km

Gisteren zijn we aangekomen in Portugal voor een weekje vakantie, een wandelvakantie. Via Stapreizen hun Costa Vicentina Noord reis geboekt, waarbij we in een 6-tal etappes een deel van het kustpad, het Visserspad, van de Rota Vicentina, afleggen. Eerste overnachtingsplek, en de enige waar we twee nachten blijven, is Casa Vicentina, een paar kilometer buiten Odeceixe (bijna niet uit te spreken). De Casa is een fraai gelegen en hele rustige Agriturismo met mooie kamers, een zeer fraaie tuin met zwembad, biologische vijver met veel waterlelies en brullende kikkers en eenvoudig maar lekker eten. En voor het slapengaan nog een luid krekelconcert.

Vandaag stond als eerste een rondwandeling op het programma. Vanaf de Casa naar de kust en dan door de duinen bovenop de kliffen langs de kust naar Praia de Odeceixe, letterlijk “het strand van …”. Vervolgens langs de rivier naar Odeceixe, omhoog het dorp in en langs een waterkanaaltje terug naar de Casa. Werkelijk een prachtige tocht! Wat een bloemenpracht en wat een fraaie uitzichten op de kliffen! Vooral het deel langs de kust was prachtig, over een smal zandpaadje dat zich door de duinen, die dus bovenop de kliffen liggen, slingert. Het ene stuk nog mooier dan het andere. Een paar keer moesten we nog een stroompje oversteken. Leuk en soms ook lastig. Op één plek hadden we zicht op een rotspunt in het water waar een aantal Ooievaars hun nesten hadden gebouwd en waar ook werd gebroed. Gelukkig hadden we onze verrekijker meegenomen.

Onderweg hebben we eenvoudig geluncht in Praia de Odeceixe. We wilden eigenlijk nog wat snacken in Odeceixe maar kwamen op de route niets tegen dat open was. Verder het dorp in hebben we maar niet meer gedaan omdat juist op dat moment in de verte de donderslagen klonken. Even dreigde het te gaan onweren maar dat zette gelukkig niet door. Voor de rest was het aangenaam wandelweer met best veel bewolking maar ook af en toe wat zon. En vanavond is het zelfs helemaal helder geworden. Hopelijk zet zich dat de komende dagen door.


2 reacties

RiAnt · 2018/04/23 op 20:11

Wat weer prachtig !!!!!! gr,

Leny · 2018/04/23 op 13:53

Ik zie dat Christel al met haar ? in de branding heeft gelopen. Dus een wens is al uitgekomen.
Jullie zitten weer op een prachtige plek ?. Geweldig uitzicht.
Groetjes, Leny

Gesloten voor reacties.