Het is al weer veel te lang geleden dat ik een update op dit blog heb geplaatst. Het is niet dat we niets te melden hadden, maar eerder dat we het zo druk hadden. Druk met hardlopen, werken (jawel, toch weer!), de gemeenteraadsverkiezingen en nog zo veel meer. Maar nu op eerste paasdag dan toch even een berichtje. Daarin twee onderwerpen: de Stevensloop 2018 en ons culinair en sportief weekendje Genk.

Stevensloop 2018

Het eerste echt hardloopdoel voor dit jaar was de 10 kilometer van de Stevensloop op 18 maart. Weliswaar liepen we op 7 januari ook de 5km van de Nieuwjaarsloop, maar dat was eigenlijk gewoon als extra training. Vorig jaar kon Christel vanwege haar gebroken enkel de Stevensloop niet doen en liep ik de halve marathon. Dit jaar zou de Stevensloop voor Christel weer de eerste 10km loop worden na haar enkelbreuk en dus besloot ik met haar mee te lopen, of dan in ieder geval toch samen te starten.

De voorbereidingen liepen best goed al kwam ik door drukte eigenlijk wat te weinig toe aan trainen met mijn hardloopgroepje. Meestal kon ik gelukkig toch nog drie keer per week lopen. Christel heeft de meeste weken maar liefst twee trainingen onder begeleiding afgewerkt en dan nog eentje, meestal een duurloop, samen met mij en stond er dus helemaal goed voor. We hadden er dus zin in totdat duidelijk werd dat het weer erg tegen zou gaan werken. Koud, heel koud en heel erg veel koude wind! Christel overwoog zelfs nog even om niet mee te lopen maar omdat het wel droog zou zijn uiteindelijk besloten om toch maar te gaan onder het motto “no guts, no glory!”. Wel kozen we er dit keer voor om met de bus naar het centrum van Nijmegen te gaan. Wel zo comfortabel met al die wind. We konden ons omkleden in het ROC en vanaf daar was het nog maar een klein stukje naar de startvakken. We vertrokken zo laat mogelijk uit het ROC om niet te veel af te koelen. Het stukje naar de start toe hebben we gebruikt om een beetje op te warmen. Vervolgens was het, met een vuilniszak om het bovenlijf, eigenlijk best goed te doen in het startvak.

Vanaf de start hadden we allebei een lekker tempo te pakken. De eerste twee kilometer of zo liepen we samen waarna ik toch nog een beetje versnelde. Het was inderdaad koud, niet zo’n groot probleem, en de wind waaide ontzettend hard. En dat was wat problematischer. Tegen de wind in lopen kostte echt veel energie en op de bruggen waaiden mijn ene been af en toe tegen mijn andere! Kortom: geen weer om een PR te lopen! Maar leuk was het wel! Gaaf te zien hoe veel mensen toch nog uitgelopen waren om de lopers aan te moedigen en hoeveel muziekgroepen langs het parcours stonden om de sfeer te verhogen. We hebben allebei vervolgens heerlijk gelopen. Best wel vlak ook op de laatste halve kilometer na waar ik voluit ben gegaan. Met mijn eindtijd van 55:16 was ik dan ook erg tevreden. Geen PR, maar wel mijn op één na beste 10km tijd. Christel kwam uit op 58:05 en dat was haar 4e 10km tijd. Na afloop waren we ook niet echt op! Misschien hadden we toch nog wel harder kunnen gaan, maar dan was de kans op blessures wel groot geweest.

Vanaf nu gaan we de focus wat verzetten. We willen wat trailruns gaan doen. De eerste die op de planning staat is de Heideloop over de Brunssummerheide op 20 mei a.s. En dan later dit jaar in ieder geval de 15km van Molenhoeks Makkie en vast nog wel wat tussendoor. En uiteraard is het de bedoeling het jaar voor wat betreft hardlopen weer af te sluiten met de 7HL, maar dat is dan weer een wegloop.

Weekendje Genk

Met Leny en Mathieu hadden we afgesproken ons weer een keer lekker culinair te laten verwennen. We kozen dit keer restaurant de Kristallijn in Genk met overnachting van zaterdag op zondag in het bijbehorende hotel Stiemerheide. Een prima plek! Heerlijk eten en een fijne locatie aan de rand van een natuurgebied en dichtbij National Park de Hoge Kempen. Het hotel zelf is wellicht wat minder een aanrader, erg duur en niet bijzonder. Er zijn vast geschiktere locaties in dit gebied te vinden.

Op zaterdag zijn we al op tijd naar Genk afgereisd omdat we nog wat wilden hardlopen. Er kwam een uitgepijlde hardlooproute vlak langs het hotel! Die route was iets van 9,5km dus ideaal voor een duurloop op zaterdagmiddag. Daarnaast was de route ook nog voor een flink deel onverhard en zaten er wat hoogteverschillen in, dus fijn als opmars naar het trailrunnen. De route bleek lekker afwisselend en ook goed aangegeven. Desondanks wisten we ons nog wat te verlopen waardoor we wat extra kilometers liepen om uiteindelijk op dik 12km uit te komen. Wel 12 heerlijke kilometers onder (eindelijk) lenteachtige omstandigheden. Vooral het stuk aan de rand van Genk, bij het sportpark, was erg leuk. Flink wat hoogteverschil, vlonders om over te lopen en een afwisseling van brede en smalle paden. 

’s Avonds heerlijk en gezellig gegeten in de Kristallijn. Mooie gerechten, begeleid door opvallende wijnen. Niet altijd onze keus qua wijn, maar je moet ook eens wat proberen! Zondagochtend namen we de tijd om samen met Leny en Mathieu te ontbijten. En daarna was het tijd om te gaan mountainbiken. Ik had gezien dat er veel MTB routes in de buurt van Genk waren waarvan een flink aantal door NP de Hoge Kempen. We hadden onze MTB’s dus al achter op de auto gedaan en met het mooie weer van zondag konden we eindelijk weer eens gaan mountainbiken. We kozen voor de blauwe route van Maasmechelen gecombineerd met nog twee andere routes, in het totaal ongeveer 45km. Het begin van de route was relaxed en niet al te bijzonder maar al snel werd het al wat leuker en toen we eenmaal op de route route van Maasmechelen overschakelden werd het heel erg gaaf! Veel stevige klimmetjes (type muur) en dito afdalingen door een heel erg mooi gebied. Het nationaal park is erg geliefd als bestemming om te wandelen en te fietsen en dat betekent ook voldoende mogelijkheden om te lunchen! En dat hebben we op een leuk plekje gedaan, ergens in een voormalig station. En ook na de lunch, we zaten alweer op de blauwe route, ging de route heel erg gaaf verder. De laatste kilometers waren weer wat saaier meer de meeste energie was toen toch al op! 

Kortom: een geslaagd weekend, zowel op culinaire gebied als op sportief gebied! We gaan zeker nog een keer terug om te biken en ook dan zullen we het waarschijnlijk wel met een stukje hardlopen door de natuur combineren.