Aan alles komt een einde. Zo ook aan deze heerlijke wintersportvakantie. We hebben zeven dagen volop kunnen skiën met vanaf dag 3 ook nog eens mooi weer. Er lag veel, heel veel, sneeuw en die bleef ook goed gedurende de week, zelfs met de zon er vol op en temperaturen een paar graden boven 0.

We hadden ons zelf beloofd vandaag naar de Masnerkopf te gaan, met 2820 meter het hoogste punt in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. En dat hebben we dus ook gedaan. Vanochtend was het een stuk minder druk dan op de andere dagen deze week. Het voordeel van skiën op een wisseldag. Maar een groot deel van de skiërs die er wel waren gingen ook naar de Masnerkopf. Op weg naar de Masnerkopf lukte het ons zelfs nog een piste te vinden die we eerder nog niet geskied hadden en die ons sneller dan eergisteren in het Masnergebied bracht . Aangekomen bij het dalstation van de Masnerkopfbahn was het nog te vroeg om te lunchen dus besloten we eerst helemaal naar boven te gaan om de Hexenseeabfahrt te doen. Bedoeling was om te eten in de Hexenseehütte maar die was echt veel te druk. Toen we aanstalten maakten om daar weg te skiën kwamen we Martijn van Licht Verzet tegen die een paar dagen skiën was met collega’s. Het vervolg van de Hexenseeabfahrt was ontzettend gaaf. Één van de leukste pistes in het hele skigebied! Onderaan de piste hebben we heerlijk gegeten in restaurant Monte Mare. Ook hier was het druk maar binnen was er genoeg plek. En op deze laatste dag nog Kaiserschmarren met kwetsen gescoord. Hmmm.

Na de lunch hebben we nog twee afdalingen vanaf de Masnerkopf gedaan, een gave blauwe en, om het af te leren, nog een keer de Hexenseeabfahrt. Op de terugweg vanaf het Masnerkopf gebied via de Arrez Non-stop ging het heel hard. Hier haalde ik met dik 72 km/h mijn topsnelheid van deze week. Via een Mittagsjausen op de Cervosa Alm en nog een flink aantal pistes, zowel uitdagende als echte racepistes, kwam helaas ook aan vandaag een einde. Echt een top dag net als gisteren. Maar vandaag was door het ontbreken van de koude wind en de hele dag strak blauwe lucht het Kaiserwetter nog net dat stukje meer keizerlijk. Een waardige afsluiter!

Vermeldenswaardig is dat Christel naast nauwelijks last van haar enkel geen enkel schrammetje of blauwe plek heeft opgelopen. Heel bijzonder. De enige enigszins stevige valpartij kwam op mijn konto te staan. Maar ook die was zonder erg! En blauwe plekken krijg ik sowieso niet snel ?

Categorieën: Wintersport