Vanochtend liepen Christel en ik de Bosloop in Malden. Christel liep de 5k en ik de 10k. Deze wedstrijd liepen we één keer eerder, namelijk in ons eerste hardloopjaar 2012. We liepen toen allebei 29:16 op de 5km. Nu paste voor Christel 5k mooi in haar voorbereiding voor de 7HL-nacht (7km) en voor mij paste de 10k mooi in mijn voorbereiding op de 7HL dag (15k). We hebben lang gewacht met inschrijven omdat we dit weekend ook nog open hadden gehouden om een weekendje weg te gaan, maar dat werd hem dus niet. Vanochtend daarom op tijd naar de na-inschrijving. Natuurlijk waren er nog plaatsen!

Als eerste was Christel aan de beurt. Haar start was om 10:45. Het was werkelijk heerlijk hardloopweer. Een temperatuur van dicht tegen de 10 graden en een lekker zonnetje en weinig wind. Perfecte condities. Het bos was wel erg nat vanwege de regenval van gisteren en afgelopen nacht. De start van de Bosloop is op het grasveldje aan de rand van Heumensoord. Toen we daar aankwamen was het al erg gezellig. De kidsruns waren juist achter de rug en dus was er al genoeg te doen. Christel kon onderweg van de inschrijflocatie naar het veldje nog lekker opwarmen en hoefde niet lang te wachten in het startbaan. Na de start volgt eerst een modderig en smal stukje door het bos waarbij het even lastig inhalen is vanwege de vele plassen. Christel kwam dat stuk goed door en kon toen stevig doortrekken. Haar 2e kilometer was dan ook haar snelste. Terwijl zij aan haar eerste kilometers bezig was, waren Liesbeth (zus van Christel), haar vader en de kinderen van Liesbeth gearriveerd. Eigenlijk hadden ze ook de start nog mee willen pakken, maar dat hebben ze helaas net niet gehaald. Wel ruim op tijd voor de finish, zowel van de snelste lopers als van Christel. We stonden haar in de laatste bocht op te wachten. Hartstochtelijk werd ze dan ook toegejuicht toen ze er aankwam. Christel finishte uiteindelijk na 27:30. Daarmee was Christel dik tevreden. Het doel was 28:00. Dit betekende een dik PR op de 5km voor Christel.

Na de finish van Christel hebben we nog even met Liesbeth et al gekletst. Nichtje Lotte (10) was super enthousiast door de 2e plek van een naamgenoot op de 5km. Dus Lotte loopt op Lotte van der Pol af en vraagt of ze haar een knuffel mag geven! Was vast voor het eerst dat de oudere Lotte een fan tegenkwam ;-). Hierna hebben we afscheid genomen en zijn we naar de Veldschuur gelopen zodat we ons om konden kleden. Ik voor de 10km en Christel in droge kleren om mij te gaan aanmoedigen.

Ik heb ruim de tijd genomen om op te warmen voor de 10km. Even lekker inlopen en wat oefeningen doen om de spieren los te maken. Leek me wel slim met het oog op de toch niet al te hoge temperaturen. Na mijn start viel mij het modderige smalle stuk reuze mee. Gewoon even “go with the flow”. Daarna volgde een stuk van bijna een kilometer over de Bosweg, een verhard fietspad. Dit gaf de gelegenheid om lekker in mijn eigen tempo te komen en wat langzamere mensen in te halen zodat ik op een fijne plek in het deelnemersveld terecht kwam. Hierna was het inhalen en ingehaald worden eigenlijk heel beperkt en dat is wel zo fijn. Na het fietspad volgde een stuk door het Maldens Vlak naar de Lierseweg en vervolgens via het fietspad naar het bruggetje bij het zweefvliegveld. Ik had eigenlijk de hele tijd een lekker tempo te pakken van rond de 5:20 per km. Bij het bruggetje stond Christel mij aan te moedigen en verder stond Marcel van LOL Malden er ook en die wist me nog op de foto vast te leggen. Na het bruggetje ging het achter spoort onverhard op de Mulders Kop aan. Die Mulders Kop is een stevige klim over een zanderig pad. Ook dat ging goed. Heel even een beetje de snelheid laten zakken om die daarna weer wat omhoog te gooien. Via het fietspad langs de Groesbeekse weg/Biesseltse Baan ging het weer terug naar het bruggetje waar Christel uiteraard nog een keer stond aan te moedigen evenals Marcel. Mijn tempo was nog steeds lekker en ging zelfs nog wat omhoog. De laatste onverharde kilometers door Heumensoord heb ik ook zonder problemen kunnen lopen met een, voor mij doen, stevig tempo. Ik wist ondertussen dat ik ruim binnen de 55 minuten zou finishen. De laatste honderd meter tot de finish heb ik nog in volle sprint gelopen. Dat voelt toch zo lekker! Na 53:12 kwam ik over de finish, een verbetering van mijn PR met bijna 2 minuten! Heel tevreden dus. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar de 7HL. Daar heb ik een scherp PR van 1:21:16 staan. Dat ga ik niet zo maar even verbeteren denk ik.

Categorieën: Hardlopen