Vandaag de eerste wandeling in de Cabo de Gata, een rondwandeling vanuit Las Negras naar Cala San Pedro en weer terug (anders zou het natuurlijk ook geen rondwandeling mogen heten). Een wandeling met net iets meer dan 13km en ongeveer 300 hoogtemeters, dus mooi om weer aan het wandelen te wennen!

De dag begon al goed, met een uitgebreid ontbijtbuffet en met schitterend weer, wat ook de rest van de dag goed bleef. Bijna de hele tijd zon, tegen de 25 graden en met af en toe een verkoelend windje. We liepen eerst een stuk langs de ‘grote’ weg naar Las Negras (ons hotel ligt daar een kleine kilometer buiten). Bij zee aangekomen volgden we de route oostwaarts over een onverharde weg. Deze ging even later over in een heuse wandelroute en eentje die ook nog eens aardig vaak gebruikt wordt. In het begin was de weg nog breed maar na een paar kilometers ging die over in een smal pad hoog boven de zee langs de rotsen. We kwamen uit bij de toren van Cala San Pedro waar we afdaalden naar het strand waar nog meer mensen (nudisten en niet-nudisten) waren neergestreken. Cala San Pedro is een afgelegen (alleen bereikbaar te voet of over water) baai met een mooi strand waar een soort van hippie enclave is ontstaan. Best bijzonder en lekker relaxed. Op dat strand hebben wij een rustige plek gezocht voor de lunch. Na de lunch had Christel nog alle tijd om even te zwemmen en snorkelen. Ik heb even gepootjebaad en onze nieuwe verrekijker uitgeprobeerd om een watervogel (die ik nog niet heb kunnen identificeren) nader te bekijken.

Na de hele lange pauze zijn we over het smalle kustpad teruggewandeld tot waar het pad een brede onverharde weg wordt. Hier zijn we afgedraaid op een veel minder gebruikt pad dat mooi door het binnenland licht dalend naar een droge rivierbedding loopt. We volgden die rivierbedding enige tijd om weer in Las Negras uit te komen. Het was tijd voor een drankje op een terrasje. Helaas was het nog te vroeg voor tapas waar we eigenlijk wel zin in hadden. Die werden namelijk pas vanaf 18:00 geserveerd. Omdat we toch weer tapas wilden zijn we aan het begin van de avond weer naar Las Negras gereden om net als echte Spanjaarden de avond te beginnen met een (groot) glas wijn met een paar lekkere tapas bij hetzelfde barretje als gisteren. Eigenlijk een soort van grote amuses want natuurlijk zijn we daarna nog gewoon gaan dineren, om 20:30. Te vroeg voor Spaanse begrippen maar gelukkig was het restaurant al open!

Download file: 2016-10-31.gpx

2 reacties

Liesbeth · 2016/11/01 op 19:51

Leon en Christel wat is het mooi weer bij jullie vandaag hadden we regen en ik was met de fiets en Olivier ook
en dus ben ik met mama en Olivier naar huis gefietst maar ik had liever bij jullie in zee gaan zwemmen want dat kan
hier niet groetjes van Lotte en Liesbeth

Leny · 2016/11/01 op 19:05

Prachtig. En wat is het weer geweldig: zonnig en heerlijke temperatuur. Gisteren en vandaag is het hier gelukkig ook heerlijk geweest: zon, weinig wind en voor de tijd van het jaar heerlijke temperatuur.
Heel veel plezier.
Leny

Gesloten voor reacties.