Na al dat fietsen was het natuurlijk ook weer een keer tijd voor een wandelvakantie. Eigenlijk zouden we nu Titus op gaan zoeken in Andalusië, maar nadat de vluchten geboekt waren kregen we te horen dat het bezoek helaas niet door kon gaan omdat zijn huis, noord-oostelijk van Malaga, helemaal leeggehaald was! Heel vervelend, vooral voor Titus natuurlijk. Omdat de vluchten geboekt waren hebben we daar met het vertrouwde Stapreizen een wandelvakantie bij gezocht. En dat werd de wandelvakantie (half trektocht, half standplaats) in de Cabo de Gata, even oostelijk van Almería.

We vlogen om 9:00 vanaf Düsseldorf en moesten dus vroeg op. Gelukkig werkte het ingaan van de wintertijd een uurtje mee, zodat het niet té erg was. We vlogen op Malaga. Vanaf daar is het wel nog zo’n 3 uur rijden met de huurauto. Gelukkig bijna helemaal over een snelweg die vandaag ook erg rustig was, dus het schoot allemaal wel op. Opvallend zijn de ruige en droge bergen en de vele vele kassen. We moeten nog eens navragen wat daar allemaal in verbouwd wordt, maar het zijn er zo veel dat heel Spanje ermee gevoed kan worden! Als er tenminste voedsel verbouwd wordt.

Na aankomst in ons eerste verblijf Bitacora, even buiten Las Negras, hebben we ons snel omgekleed en zijn we zo snel mogelijk naar het strand gereden. Heerlijk om gelijk op de eerste dag even aan zee te zijn en zelfs nog even, in het geval van Christel, pootje te baden. Na nog wat rondgelopen te hebben zijn we neergestreken bij een bar voor een glaasje wijn met tapas. Wijn met één tapas naar keuze bleek €2,50 te koste . En lekker dat het was!

Vanavond hebben we gegeten in een restaurant direct aan zee. Natuurlijk eten we dan zeevruchten. Langoustines, inktvis (gekookt in bier!), venusschelpen en ansjovissen vormden de hoofdingredienten van ons lekkere maal.

Uiteraard mogen we niet vergeten te melden dat het schitterend weer was. Zonnig, en boven de 20 graden. Het is bijna november!

Morgen de eerste wandeling, een rondwandeling vanuit Las Negras.