Wat vandaag op het programma stond kan je gerust als koninginne-etappe betitelen. De route was met bijna 55km weliswaar niet heel lang maar ging over 5 benoemde cols (waarvan eentje een beetje een nepperd) met in totaal 1250 hoogtemeters, door de spectaculaire Crombe de Laval en langs fantastische rotskliffen.

Omdat we onderweg geen dorpjes tegen zouden komen waar we inkopen konden doen of iets konden eten hebben we weer picknick gekocht in la Chapelle. Hierna begon de eerste mooie klim van vandaag naar de Col du Carri op 1215 meter (we vertrokken vanaf ongeveer 875 meter). Na de klim volgde een stuk door het bos naar de Col de la Machine. Eigenlijk was dit een nepperd tussen de cols die we vandaag aandeden omdat we deze bereikten na een afdaling. Vanuit andere kanten betrof het wel een klim. Wat de col interessant maakte was dat hier de Combe de Laval begon. Aan het begin hiervan hebben we het eerste deel van onze lunch genoten omringd door spectaculaire rotskliffen en bijbehorende panorama’s. We reden vervolgens door de Combe de Laval, een weg die hoog in de rotsen uitgehakt is en waar je langs duizelingwekkende afgronden  rijdt aan de ene kant en langs torenhoge rotskliffen direct aan de andere kant. Heel gaaf! Na de Combe de Laval klommen we weer naar de volgende Col, de Col de l’Echarasson op 1146 meter. Tijd voor de meegebrachte zoetwaren (gebakje en pain au chocolat)!

We kregen na de col een stukje afdaling waarna we een paar kilometer onverharde weg door een mooi bos volgden, lichtjes omhoog. Terug op de verharde weg ging het nog even verder omhoog door het bos naar de Col de la Portette. Hierna legden we vele kilometers een beetje saai verder door het bos af. Aanvankelijk dalend en vervolgens weer lange tijd stijgend. Gelukkig was de beloning ernaar. Hele mooi panorama’s over diepe valleien en ruige rotsmassieven. Op de laatste klim naar de Col de la Bataille, op meer dan 1300 meter, zagen we nog twee herten op en langs de weg en hoorden we het burlen van herten verderop op de berg. Bovenop de col kregen we een enorm fraai uitzicht over de Drôme en de Vercors. Een uitzicht dat we zonder meer als een hoogtepunt van de reis beschouwen. En na al dat klimgeweld hoefden we gelukkig alleen nog maar af te dalen naar Léoncel voor onze volgende verblijfplaats. Een afdaling waar we normaal gesproken echt heel hard hadden kunnen rijden, want niet te veel bochten, nauwelijks verkeer en goed asfalt, maar vanwege de wederom lage temperaturen moesten we ons inhouden, ondanks de 4 lagen kleding!

We verblijven nu twee nachten in la Vercorelle in Léoncel, een dorp met een flinke oppervlakte maar met slechts enkele tientallen inwoners. De B&B is weer heel mooi en heeft allerlei bijzondere dingen waar we morgen meer over zullen vertellen.

Download file: 2016-10-04.gpx