Vandaag stond een serieuze rit op het programma: van Saint-Paul-lès-Romans naar la Chapelle en Vercors door de Gorges du Bourne. Er was aardig wat klimwerk aangekondigd en dat bleek te kloppen. We kwamen uit op 67km met 1140 hoogtemeters en de meeste van die hoogtemeters werden overwonnen gedurende één lange klim van bijna 25km. Maar de eerste tientallen kilometers waren nog ongeveer vlak door de vlakte aan de voet van de Vercors, gedeeltelijk langs de rivier de Isère. Het begon lichtjes te klimmen richting Pont-en-Royans waar we heerlijk geluncht (met een vissalade) hebben in het restaurant van het “musee de l’eau”.

Na de lunch reden we echt de Vercors in en begon de lange klim. Wij dachten gelijk de Gorges du Bourne in te rijden maar die kwam pas vele kilometers later. Eerst reden we nog door een bredere vallei maar wel al langs de karakteristieke rotspartijen van de Vercors. Het was onze bedoeling om onderweg de grotten van Choranche te bezoeken maar die bleken nog drie kilometer van onze route af te liggen en die kilometers begonnen met 15% stijging. Daarom en omdat ook niet duidelijk was of we überhaupt toegang konden krijgen (want alleen met gids en dus met beperkte capaciteit) besloten we de grotten toch maar links te laten liggen en reden we de Gorges du Bourne (nu wel) binnen. De weg is hier in de rotswand uitgekapt. Heel mooi en heel spectaculair! Bijzonder om hier te fietsen.

Na de Gorges ging de route richting la Chapelle en Vercors. De route liep door een aantal dorpen. Wij hadden ons verheugd om ergens nog een kopje koffie met gebak te kunnen genieten, maar helaas … alles was dicht. In plaats daarvan hebben we gepauzeerd bij een groepje klimmers, direct langs de weg. Natuurlijk kon Christel het niet laten even “mee te doen”. Hierna volgde nog een laatste stuk klimmen naar la Chapelle en Vercors waarna we nog even mochten afdalen naar onze Auberge, net voorbij het dorp. Wederom heel kleinschalig, met 6 kamers, maar met een bijzonder goede keuken waar we gelukkig twee avonden van mogen genieten!

De hele route vandaag was mooi tot uitzonderlijk mooi. Gelukkig was het weer een stuk beter dan gisteren. Weliswaar meest grijs, met maar af en toe zon, maar wel droog. De komende dagen schijnt het heel zonnig te worden.

Download file: 2016-10-02.gpx

1 reactie

RiAnt · 2016/10/02 op 23:05

Wat mooi,geniet er morgen ook maar weer van en als het weer weer mooi is zal dat wel lukken,gr.

Gesloten voor reacties.