Gisteren zijn we, op onze 20e trouwdag, naar Bourgondië gereden. We verblijven drie nachten in Puligny Montrachet in een luxe B&B waar we een hele prachtig ingerichte zolderverdieping voor onszelf hebben. Die kamer, overigens de enige van de B&B, heeft een raam waardoor je wel naar buiten kan kijken , over het dorp, maar niet naar binnen en dat is maar goed ook want anders zou je ons kunnen zien douchen. Deze B&B voorziet, gratis, in een stel grappige hondjes, ze lijken wel een tweeling en daarom noemen wij ze Jansen en Jansen, en een stel schapen, die we voor het gemak Dolly en Molly noemen.

En natuurlijk vieren we onze trouwdag met een culinaire verwennerij. En op zijn Bourgondisch dus dat werd het restaurant Le Montrachet op loopafstand van onze B&B. En … met één Michelinster. De wijnkaart was een soort van wijnbijbel. Als je alle wijnen zou willen proeven was je jaren bezig en een fortuin kwijt. Wij aten het Jardin de Puligny menu, ‘slechts’ vijf gangen. En overheerlijk. Het is lang geleden dat we zo lekker gegeten hebben. Het was ook lekkerder dan Valuas waar we zaterdag aten en Valuas heeft ook een ster. De sommelier adviseerde om geen wijnarrangement te nemen maar één fles wijn, een premier cru chardonnay (alles is hier overigens chardonnay), omdat anders de wijnen te veel onderling zouden contrasteren vanwege de verschillende gerechten. Wat ons betreft een prima advies en zelden dronken we zo’n lekkere wijn! Kortom: Bourgondisch genieten in Bourgondië!

 


1 reactie

Leny · 2016/09/29 op 13:44

Hallo Christel en Leon,

Wel wat karig … 5 gangen ? En heel toepasselijk Bourgondiërs die jullie (en wij ook) zijn, eten in Bourgondië. Het restaurant ziet er mooi uit. Misschien een idee voor de vakantie 2017 van M en mij?

Groetjes, Mathieu en Leny

Gesloten voor reacties.