Voor vandaag stond een etappe op het programma van Zams naar lschgl, waar we dan twee dagen zullen verblijven. Veel minder kilometers dan gisteren maar meer hoogtemeters. We kwamen uit op bijna 38km en 1350 hoogtemeters.

We moesten het met veel minder mooi weer doen vandaag. Weliswaar aangename temperaturen, maar ook met regelmatige dreiging van buien en onweer. Echter, op één bui na hebben we het droog gehouden, en die hebben we grotendeels hebben uitgezeten in een koffietentje waar we toch al neergestreken waren voor koffie met gebak.

De ‘groene’ groep was vandaag met één man minder (die was op ‘bindend’ advies overgestapt op blauw) en werd geleid door Gijs-Jan. Hij is een fulltime outdoor instructeur. Via zijn eigen bedrijf organiseert hij van oktober tot en met mei bijzondere wintersportreizen (denk aan skiën in Japan, op Antaractica etc.) en in de zomermaanden begeleidt hij MTB transalps bij Vasasport. Hij gaf ons, gedoseerd, de hele dag nuttige tips, over klimmen (hoe staand te klimmen bijvoorbeeld), dalen (hoe de bocht te nemen door op de juiste manier te gaan ‘hangen’ waardoor je veel sneller door de bocht kunt, tips voor het rijden van moeilijke passages etc. Heel nuttig en leuk gebracht.

Vanuit Zams ging de route over de Tobadiller Höhe. Er volgde een behoorlijk technische trails richting See. Het begin van deze trail kende een aantal passages die niemand van ons kon rijden, maar daarna werd het al snel een hele leuke en uitdagende trail. Heel mooi. We daalden verder over asfalt en Schotter af naar See waar we een koffiestop hielden, met heerlijk en voedzaam (ha ha) gebak. Toen we aan de koffie zaten begon het buiten te gieten na eerder slechts een miezertje gehad te hebben. Toen het ergste voorbij was zijn we, met regenjasjes aan, verder gereden. Na een kwartier konden de regenjasjes al weer uit!

De rest van de route volgde mooi, netto omhoog gaand, de zijwand van het dal via Kappl naar Ischgl. Een groot deel van dit stuk ging over een mooie trail en soms volgden we een stukje asfalt. Dit hele stuk ging op en af, maar zonder lange klimmen, maar met korte steile klimmetjes, was het heel goed te doen.  In Kappl hebben we geluncht. Een mooie gelegenheid om Flammkuchen te eten, sinds onze Malden-Rome fietstocht een favoriet lunchgerecht tijdens inspanning! Om 15:15 arriveerden we al in Ischgl. Tijd genoeg dus om onze fietsen schoon te maken, wat vandaag dus wel nodig was, en lekker te relaxen.

We blijven twee nachten in Ischgl in een vrij luxe hotel. Onze kamer is meer een suite dan een ‘normale’ tweepersoonskamer maar je hoort ons niet klagen ;). Het eten was ook stukken beter dan de afgelopen twee dagen. En we hebben elk een heerlijke Hugo gedronken (sekt met vlierbloesemsiroop). De drankrekening was dus ook veel hoger dan de twee dagen ervoor.

De bedoeling is dat we morgen bijna alleen maar naar beneden rijden door slim gebruik te maken van de liften. Er schijnen hier een boel mooie trails te liggen. Nu hopen dat het weer niet te slecht gaat zijn. Voor de dagen daarna zijn de voorspellingen in ieder geval prima.

 


1 reactie

RiAnt · 2016/08/29 op 22:28

Goed gewerkt en genoten zo te zien, volgens de berichten hier wordt het morgen en nog meer dagen mooi weer hier maar ook bij jullie. Gr.

Gesloten voor reacties.