De eerste dag van onze TransAlp zit erop! De kop is eraf! Met een etappe van 60km en 1100 hoogtemeters in (vanmiddag) bloedje heet weer maar niet te benauwd. En nu toch tijd voor een blog.

Het was ons gelukt om op tijd klaar te staan. De groepgrootte voor ‘groen’ was 8 man, inclusief gids, waarvan drie vrouwen. De vierde vrouw uit het gezelschap reed met ‘blauw’ mee. Diep respect! De eerste kilometers Lermoos uit waren nog vrij relaxed. Daarna stegen we mooi maar deels ook flink steil over ‘schotter’ en stukjes trail naar de Fernpass. De stukjes trail waren soms behoorlijk uitdagend maar het meeste was door ons te rijden. Leuk waren bijvoorbeeld de stukken wortelklim. Door flink aan te zetten waren die goed te rijden maar vraten ook energie. Na de Fernpass ging het vele kilometers over afwisselend ‘schotter’, trail en asfalt naar onze lunchplek. Die lag mooi halverwege, zowel voor wat betreft het aantal kilometers als het aantal hoogtemeters. En hoera, iets na half één waren we daar! Dat hebben we helaas ook wel eens anders meegemaakt als we met Oostenrijkse gidsen onderweg waren.

Na een lange lunchpauze ging de route op het heetst van de dag en op Christel’s verzoek in het begin heel rustig, weer omhoog voor de tweede grote beklimming. Weer een afwisseling van asfalt, ‘schotter’ en een paar mooie trails. Na de rappe afdaling over losse gravel, waardoor die afdaling noet echt saai was, verliep de rest van de etappe over de Inntal Radweg, heerlijk relaxed over asfalt met slechts een paar korte klimmetjes naar ons hotel in Zams, vlakbij Landeck.

Kortom: een mooie route die voor ons goed te rijden was. Christel moest even op gang komen na de lunch. Dit lag waarschijnlijk aan de te grote inspanning ten opzichte van wat Christel ’s ochtends gegeten had. Komende dagen wat beter de snacks tussendoor timen om zo’n dipje (meer was het niet) te voorkomen. Tevens gaat Christel met gelletjes experimenteren. Hiermee moet een eventuele dip sneller op te vangen zijn.

Onderweg kreeg Christel van Andy, een ervaren mountainbiker, de opmerking dat het onverstandig is om met de middelvinger te remmen omdat dan je wijsvinger bij stevig remmen klem kan komen te zitten. Daarom heeft Andy bij aankomst in het hotel de remmen nog wat verzet om dit betere remmen coor Christel mogelijk te maken (haar remhendels stonden te ver naar buiten). Het zal morgen nog wel even wennen zijn, maar dit lijkt veel beter.

Aan het einde van de briefing van vandaag toonde gids Hans nog de verzamelde foto’s die vandaag gemaakt waren. Erg leuk en er waren een paar hele mooie actiefoto’s van ons bij die we op een later tijdstip kunnen downloaden. Die verschijnen dan uiteraard nog een keer op dit blog.

We zitten nu in een wat apart hotel dat gerund wordt door chinezen. Het buffet vanavond was een wat bijzonder mix van Chinees en Oostenrijks eten met de mie tegenover de spätzle.

Morgen gaat het verder naar Ischgl met flink minder kilometers maar wel meer hoogtemeters. De bedoeling is om ook nu ‘groen’ te rijden.


1 reactie

RiAnt · 2016/08/28 op 22:33

Welterusten, maar dat zal wel lukken na zo’n dag en morgen weer een mooie dag !

Gesloten voor reacties.