Vanochtend zijn we rustig opgestaan en hebben we nog wat gewinkeld in Sölden. Tegen de middag zijn we afgereisd naar Lermoos voor de start van de TransAlp. In het hotel ontmoetten we al direct de eerste mede-TransAlp-gangers. Na de lunch hebben we de kettingen van de fietsen nog een keer goed gesmeerd en nog een keer goed nagedacht of wel alles uit de auto hadden en wat we eventueel ook extra in de auto zouden kunnen laten.

Tussen 16:15 en 16:30 verzamelde het grootst deel van de groep zich voor een eerste ritje van een uurtje en ca. 10km. Vooral bedoeld om even aan rijden in Oostenrijk te wennen voor de mensen die net gearriveerd waren, materiaal te controleren en alvast kennis te maken. Het ritje zelf bevatte een asfalt klim, een leuke trail en wat schotter, allemaal dingen die we de komende dagen ook tegen zullen komen. Terug in het hotel was er even tijd om te douchen en om te kleden alvorens we verwacht werden bij de eerste briefing. Elke dag eindigt met een briefing waarin de dag even geëvalueerd wordt en de volgende dag besproken (routes, zwaarte etc.). Dit keer uiteraard ook met een boel organisatorische informatie en een voorstelrondje. Toen de routes aan bod kwamen werd het al snel duidelijk dat wij beiden morgen de Groene route gaan rijden (60km, 1100hm). Het niveau hoger leek ons echt te hoog gegrepen vooral omdat daar een hele steile klim van een paar kilometer aan 20+% onderdeel van uitmaakt en dat is ons wat te gortig! De groene variant lijkt ons echter prima, ook al omdat de laatste 20km of zo door het dal gaan. En ook leuk, de route schijnt diverse uitdagende stukken trail te bevatten. We gaan het meemaken!

Bij het gezamenlijk eten zaten wij aan tafel met twee fanaten op het gebied van fietsmateriaal en het zelf opbouwen van MTB’s. Wel grappig maar we hopen toch dat er ook andere gespreksonderwerpen gaan zijn en anders snijden wie die wel aan! Morgen gaan we om 9:00 van start voor de eerste etappen en we hebben er zin in! En voor die tijd moeten we koffer en tas al in de bus gezet hebben. We zullen ons best moeten doen om op tijd te zijn 😉

NB: mogelijk zullen we de komende week wat onregelmatiger bloggen. We zullen proberen iedere dag wel een korte update te geven en dan af en toe wat uitgebreider.

 


1 reactie

RiAnt · 2016/08/28 op 12:36

Veel succes, wij kijken weer uit naar de volgende blog(je) nu zitten jullie misschien al hoog in de bergen hopelijk met mooi fietsweer.veel gr.

Gesloten voor reacties.