Zoals we gisteren al schreven zitten we in een luxe B&B. Dat bleek vanochtend nog eens tijdens het ontbijt. Er was keus uit verschillende fruitsoorten, sapjes, twee soorten omelet, croissantjes met prosciutto, vlees, kaas en verder vee zoete lekkernijen. En natuurlijk met een perfecte cappuccino. Zelfs een pot thee was geen probleem. We hebben via de B&B ook gelijk de transfer naar de luchthaven geregeld. 

Het ochtendprogramma bestond uit het bekijken van en rondwandelen om het Forum Romanum. Gelukkig was er voldoende schaduw want het was een behoorlijk hete dag (36 graden zagen we ergens). Wat is dit toch een mooi en indrukwekkend stuk van Rome. Ik heb ooit eens de tekst ‘humbled by history’ (wat zoveel betekent als ‘nederig door de grootsheid van de geschiedenis’) gelezen en dat is hier echt helemaal van toepassing. Mooi. Indrukwekkend. Bijzonder. We hadden geen zin om in de rij te gaan staan om bij het Forum Romanum of het Colosseum binnen te gaan dus dat hebben we ook niet gedaan (bij ons vorige Rome bezoek hebben we dat wel gedaan maar toen was het minder druk en minder heet) en al rondlopend krijg je sowieso een goede indruk.

Vanaf dit deel van Rome zijn we naar de Tiber gelopen om over te steken naar Trastevere, ook weer een heel aardig en gezellig deel van Rome, zonder grootse monumenten maar met veel sfeer en leuke restaurantjes. En natuurlijk hebben we daar geluncht. Na de lunch zijn we naar de expositie over de machines van Leonardo da Vince gelopen. Met hout, touw en lijm hebben ze machines gebouwd die Leonardo had ontworpen (en lang niet allemaal zelf heeft kunnen maken). Een leuke tentoonstelling! Daarna hebben we nog een laatste highlight van Rome bekeken, het Pantheon. Ook hier weer veel militairen en politie die alle bekangrijke en toeristische plekken van Rome bewaken. Ik ben er nog niet over uit of je je hierdoor veiliger voelt of juist niet, maar wij voelden ons in ieder geval veilig in Rome.

De middag hebben we afgesloten met een drankje op een koel terras aan het Piazza Navona alvorens we de Time Elevator bezocht hebben. Dit is een soort van half film, half beleving over de geschiedenis van Rome in een half uurtje, zeg maar een wat verouderde vorm van ‘virtual reality’. Wel aardig maar meer ook niet.

Meer dan aardig was dan weer onze laatste maaltijd in Rome, bij het restaurant waar we gisteren lunchten. Heerlijk eten begeleid door een voortreffelijke wijn. Een mooie afsluiter van deze heerlijke vakantie.

Forum Romanum

Forum Romanum

Categorieën: Vakantie

2 reacties

Alex · 2016/07/02 op 08:11

Leuk beschreven, je zou er zelf zin van in Rome krijgen ? Een passend eind aan een mooi avontuur

RiAnt · 2016/07/01 op 22:42

Geniet er nog even van morgen ter afsluiting, en dan een goede reis.!

Gesloten voor reacties.