43,2km – 2:44 zadeltijd – 150hm

Vandaag dan echt de laatste kilometers van de fietsvakantie. De eerste 10 kilometer golfden door het landelijk buitengebied van Rome. Heel bijzonder dat zo dicht bij de grote stad nog zo veel groen is. Dat is natuurlijk ook zo bij Amsterdam maar dan, althans voor onze Nederlandse ogen, veel minder mooi. Ondanks dat het golvend was voelde het vooral als naar beneden rijden. We kwamen overigens verder niets bijzonders meer tegen voordat we bij de buitenwijken/voorsteden van Rome kwamen. Daar was het even wat verwarrend door het drukkere verkeer laveren op weg naar het fietspad langs de Tiber.

Het fietspad langs de Tiber heeft mooi glad asfalt en loopt helemaal door tot in het centrum van Rome. Het wordt dan ook druk befietst en berend. Het fietspad leidde ons tot drie blokken voor het Sint Pietersplein. Super comfortabel. Na ons met fiets en bepakking door hordes andere toeristen gewurmd te hebben stonden we dan eindelijk op het Sint Pietersplein en vonden we een plekje om foto’s van onszelf met fietsen te laten maken met de Sint Pieter op de achtergrond. Het echte einde van de reis was bereikt.

Wat restte was een stukje terugfietsen naar de camping Village Flaminio waar we onze fietsen konden afleveren mits we daar ook een nachtje zouden verblijven. De fietsen worden daar dan opgehaald door de firma Soetens en netjes weer bij ons thuis afgeleverd (hopen we). Het was nog niet triviaal om de camping te vinden en uiteindelijk bleken we er 200 meter vanaf te zitten maar die 200 meter moesten via een drukke weg waarvan wij in eerste instantie foutief dachten dat je er helemaal niet mocht fietsen, Het personeel van de camping hielp ons echter telefonisch uitstekend om hun te vinden. Daar aangekomen hebben we ingecheckt en zijn we gaan lunchen. We konden de cabin pas om 15:00 betrekken.

Na de lunch zijn we terug gegaan naar de receptie om de sleutel op te halen. Daar troffen we alle Rome fietsers (1 stel waarmee we zaterdag een stukje opgefietst zijn, 1 stel Limburgers vrienden waarmee we eergisteren een stukje opfietsten en de Belg Jan, waarmee we zondag nog gegeten hebben) die we de afgelopen dagen spraken weer. We hebben elkaar allemaal kunnen feliciteren met het bereiken van het doel.

De rest van de middag hebben we aan wat praktische zaken besteed, zoals het wassen van een paar hele vieze fietskleren, sorteren van onze spullen in een deel wat met de fietsen mee teruggaat en een deel wat we nog meenemen naar het centrum van Rome waar we nog twee nachten gaan verblijven in een centraal gelegen B&B. En natuurlijk moesten we de fietsen nog afleveren voor transport terug naar NL. Dat bleek nog wat voeten in aarde te hebben. Het depot van de camping zat namelijk tsjokvol en eigenlijk konden ze geen extra fietsen meer opslaan. Een paar keer bellen met Soetens later was het toch geregeld. De fietsen staan nu even in de receptie tot morgenavond als weer een lading fietsen opgehaald wordt voor transport terug naar de lage landen.

in het totaal hebben we bijna 2500km gefietst (2487,5 om precies te zijn). Het was een fantastische ervaring en er gaan daarom de komende jaren nog vele wekenlange fietsvakanties volgen en dit jaar hopelijk nog enkele korte. Het zal nu wel even afkicken worden en daarom blijven we nog twee dagen in Rome om dan op zaterdag terug te vliegen.

Het Sint Pieter plein

Download file: 2016-06-29.GPX

2 reacties

annet Handels-Hillen · 2016/07/01 op 15:21

Proficiat jullie twee.knap staaltje fietswerk.
En bedankt voor alle mooie blogs.

RiAnt · 2016/06/30 op 01:21

Knap werk proficiat ! ! Geniet nog van Rome en hopelijk met veel plezier dan ook weer thuis.gr.

Gesloten voor reacties.