76,8km – 5:07 zadeltijd – 1100hm

Bij het ontbijt hebben we nog even gekletst met de Limburgse fietsers die we gisteren ontmoetten.

Het begin van de route vandaag was behoorlijk relaxed want vele kilometers naar beneden. Daar kwam uiteraard een einde aan en toen ging het golvend via een aantal leuke plaatsjes omhoog naar Caprarola. Daar is een villa/paleis van een paus uit het verre verleden. Deze Villa Farnese lag natuurlijk weer bovenaan in Caprarole. Een knoeperd van een helling moesten we oprijden om bij de villa uit te komen. Gelukkig had die geen middagsluiting want wij kwamen vlak voor de middag aan. We zijn vrij snel door de kamers van het mooie gebouw gelopen, behalve de kamer met de landkaarten op de muur geschilderd, aangezien die in het bijzonder de moeite waard was. Dat gold ook voor de waterpartijen in de achterste tuinen. Heel fraai.

Na dit bezoek hebben we een snelle lunch genoten dichtbij de ingang van de villa en zijn daarna via een mooie slingerweg afgedaald door Caprarola, terug naar de route. Het vervolg van de route ging door een steeds weer wisselend landschap. In het begin door hazelnootboomgaarden gevolgd door meer afwisselend agrarisch landschap met wat meer uitzichten. Over het algemeen zeer aaangename weggetjes met vaak slecht asfalt maar meestal weinig verkeer. Een afwisselende en mooie route dus die ons steeds dichter bij Rome bracht. Op bijna elke hoek van de straat stond wel een bordje wat in de richting Rome wijst.

Na het vele stijgen van gisteren was de langere route vandaag ook nog behoorlijk vermoeiend. Het continue op en af langs de hellingen van de oude vulkanen hakte er aardig in. Onze B&B was de beloning vandaag, met een mooie ligging en het mooiste zwembad dat wij ooit gezien hebben. En natuurlijk hebben we daar even van genoten, net als van het eten vanavond. De highlight werd gevormd door een enorme salade caprese als voorgerecht. Natuurlijk buffelmozarello, tomaten, olijfolie en basilicum, maar aangevuld met nog meer basilicum, olijven, kappertjes, komkommer en diverse slasoorten. Genieten dus!

Vlak voor het diner hebben we de rest van de vakantie vastgelegd, een terugvlucht op zaterdag en een luxe B&B voor twee nachten in hartje Rome. Morgen rijden we Rome in en slapen we voor het eerst sinds heel erg veel jaren op een camping. Dit omdat we daar de fietsen gaan inleveren voor de terugweg en deel van dat concept is dat je minimaal één nacht op de camping verblijft.

Download file: 2016-06-28.GPX

3 reacties

Liesbeth · 2016/06/29 op 09:20

Heerlijk om al die foto’s te zien van het prachtige Italië. En nu nog genieten van Rome!
Alvast een fijne terugreis gewenst op zaterdag (en succes met het slapen op de camping vanavond 😉

Marie-Jose · 2016/06/28 op 22:45

Succes morgen met de laatste kilometers en veel plezier in Rome! Goeie terugreis gewenst van Ron en MJ.

Leny Wijts · 2016/06/28 op 22:33

Christel zal inderdaad lekker hebben genoten van het zwembad. Heb jij ook gezwommen Leon ??? ?
Hopelijk wegen de laatste loodjes/kilometers niet het zwaarst.
Zet hem op.
Mathieu en Leny

Gesloten voor reacties.