36km – 2:40 zadeltijd – 600hm

Na de heerlijke dag gisteren duurde het vandaag (te) lang voordat we bedacht hadden waar we naartoe wilden fietsen en waar we dan zouden overnachten. We wilden vanwege de warmte en het zware stuk na Spoleto maar een korte etappe doen. En liefst ook nog eens naar een plek met airco en zwembad. Uiteindelijk is dat allemaal gelukt maar we stapten wel pas om half elf op de fiets wat natuurlijk bij deze hitte niet heel handig is.

Het eerste deel van de route was vooral stijgen. En dat betekende dus voor ons in de volle zon redelijk pittig omhoog. Pfff. Maar de route was wel mooi en rustig. En wat omhoog gaat, gaat ook naar beneden dus na het zware werk konden we vele kilometers aangenaam zonder al te veel remmen, dalen naar Aquasparta waar we toe waren een een lunch. We hebben maar beperkt aandacht besteed aan het stadje en zijn snel een eettentje ingedoken. Een klein, druk, gezellig tentje waar we een couscous salade met zeevrachten aten! Overigens spreekt men in dit, minder toeristische, deel van Italië nog maar weinig Engels. Wij zaten echter tijdens lunch naast een jurist die in Amsterdam een deel van zijn opleiding had gedaan en dus wel goed Engels (en Duits) sprak. We hebben gezellig met hem over o.a. Vermeer en van Gogh gekletst.

Na de lunch hoefden we nog maar een paar kilometer naar onze B&B. Die lag een beetje in ’the middle of nowhere’. De instructie die we kregen was bij het kerkhof te wachten en te bellen en dan zou de eigenaresse ons ophalen. Dat kerkhof bleek achteraf gezien aan het begin van het dorp, bovenaan de helling te liggen. Maar dat ontdekte we dus pas nadat de B&B dame ons een stuk verder bergafwaarts had opgehaald en we weer meer dan een kilometer terug omhoog konden. Om bij de B&B te komen mochten we over een v-vormig weggetje (eerst steil dalen over asfalt en toen weer stevig klimmen over een grindweg) naar een mooi in het groen gelegen huis rijden. Een apart deel van het huis/landgoed is bedoeld voor de B&B. Verschillende bijzondere kamertjes voor kleine tot grotere groepen. Wij denken dat de B&B heel erg nieuw is en de eigenaren nog niet heel erg gewend aan gasten. Heeft zijn eigen charme maar is niet altijd praktisch. Er zit ook nog een gemeenschappelijke keuken bij waar we zelf onze avondmaaltijd hadden kunnen bereiden. Dan hadden we nog boodschapjes moeten doen maar we wilden nog in het zwembadje en de plannen voor de komende (nog steeds hele warme) dagen voorbereiden. We hebben het wel even overwogen maar in plaats daarvan toch maar een restaurant gereserveerd om voor de 39e dag op rij te gaan uiteten.

Volgens de B&B dame was dit restaurant maar een halve kilometer van de B&B maar Google gaf 1,9km aan. En ook nog eens bergaf. Dat moet dus na de maaltijd weer omhoog. Overigens hadden we moeite om het restaurant te vinden. We hebben zelfs nog even gebeld met het restaurant maar de taalbarriere bleek onoverbrugbaar. We wisten wel aan welke weg het moest liggen en beter kijken op Google maps zorgde er alsnog voor dat we het restaurant bereikten, waar we tussen de gangen door dit verhaaltje schreven. Maar na het heerlijke maal moesten we dus uiteraard nog 2km door het donker. De grote weg was goed te doen maar het binnenweggetje was stikdonker. Gelukkig hebben we goede lampen op de fiets die er niet alleen voor zorgen dat wij gezien worden maar ook de weg voor ons verlichten.

Download file: 2016-06-24.GPX

1 reactie

Leny Wijts · 2016/06/25 op 10:22

Gelijk hebben jullie om het in de warmte/hitte rustig aan te doen. Wij zijn op dit moment voor het weekend in Noordwijk aan Zee. Gisteren toen we aankwamen zonnig en 21 graden, dus niet slecht! Nu is het bewolkt en ongeveer 18 graden, maar in elk geval droog. Dus het kan slechter. We gaan in elk geval geval (deels) jullie voorbeeld volgen: GENIETEN. Het fietsen laten we aan jullie over ?
Fijne dagen verder en hopelijk niet TE warm.

Mathieu en Leny

Gesloten voor reacties.